Varme ostekaker…

26.02.2016

Dette er en enkel grunnoppskrift. Prøv deg frem med annet krydder, gjerne mer pepper eller det du liker. Men med salaten til, som smaker mye og godt, er de helt deilige som dette!


250 g ricotta
4 ss parmesan
½ dl helmelk
3 egg
5 ss hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
et par klyper nystøtt pepper smør og olivenolje til steking

SALAT
20 cherry tomater
babyspinat
basilikum
1 sjalottløk
en håndfull pinjenøtter, solsikkefrø og valnøtter, hakket

DRESSING
5 ss olivenolje
1 hvitløkfedd
1 liten sjalottløk
1 ss balsamico eller vanlig eddik og litt honning

• Sett ovnen på 150 °C. Kutt de små tomatene i to, og ha dem i en bolle med olivenolje, salt og pepper. Får du ikke tak i søte tomater, ta en klype sukker i også. Bruk rene hender til å vende dem litt rundt før du legger dem med rompa ned i en ildfast form. Stek dem ca. 1 time, eller til de har mistet det meste av fuktigheten. Har du ikke tid til dette kan du til nød bruke soltørkete tomater. Eller stek dem dagen før.

• Rens og vask babyspinaten og ta bladene av basilikum­ planten, ca. halve planten.

• Skjær løken i syltynne skiver og rør sammen dressingen i bunn av salatbollen.

• Lag osterøren mens tomatene står i ovnen. Ha egge­plommer, ost, mel, bakepulver, salt og melk i en bolle. I en egen bolle pisker du først eggehvitene luftige, men ikke helt stive. (Da slipper du å vaske vispene!) Vend hvitene i osterøren.

• Bruk en panne med godt belegg og varm opp olivenolje og smør til det er lysebrunt. Steke lappene 1–2 min på hver side. Ikke legg dem for tett, fire eller fem av gangen. Bruk en spiseskje til å sette dem i pannen med, og forme dem runde ved å dytte litt på dem.

• Vend det grønne og nøttene, som du har ristet lett i tørr panne, i dressingen. Bruk rene hender. Ha tomatene i salaten og vend de også lett sammen med resten.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører