Vilt med stuede bønner…

06.09.2016

Til denne retten kan du bruke møre stykker fra både elg, rådyr, hjort eller rein. Alle slags bønner kan brukes, bondebønner egner de seg godt. Soyabønner, black eye-bønner, erter og mais gjør nytten i stuingen. Marinaden gir viltet en spennende smak.



Marinade:

3 ss balsamico
2 ss ketjap manis (ikke Ø)
2 hvitløkfedd
frisk timian
½ rød chili
5 ss god olivenolje
fingersalt og grovstøtt pepper

• Finhakk krydder og ha det i en bolle sammen med alt det våte, salt og pepper og rør. Legg i kjøttet.

Bønnestuingen:
2 sjalottløk
1 stilk selleri
3 friske rosmarinkvister
300 g bondebønner
½ beger maiskorn
1 dl hønse- eller grønnsakskraft
1 dl fløte
smør, salt og pepper

• Finhakk rosmarin og hvitløk, hakk grønnsakene i små biter og stek alt et par minutter. Ha i bønner, mais og kraft, rør om og la det småkoke under lokk et par minutter. Ta av lokket, er det mye væske la det koke inn litt. Sett til side.

• Varm en stekepanne og la den bli skikkelig varm før du har i kjøttstykkene. Stek dem hardt på alle sider, skru ned varmen og stek noen minutter, ikke for lenge, de fleste vil ha dem litt røde i midten. La kjøttet stå og hvile ca. 5 min. før du setter det tilbake og gir det en ny runde på varm plate. Ta ut kjøttet igjen og la det hvile under folie, slå i resten av marinaden og kok inn dette mens du rører.

• Sett bønnestuingen tilbake på varmen og kok inn fløten. Sjekk at bønnene er møre.

• Legg opp kjøttet på varme tallerkener, anrett stuingen rundt og fordel skyen fra kjøttet over til slutt.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører