Kua mi!

Boken skildrer livet på en økologisk melkegård i Velledalen som Nils Drabløs og Gunnhild Øigarden driver.

Gap opp

Margit Vea har holdt kurs om babymat mange ganger og vet akkurat hva småbarnsforeldre lurer på.

Fordi du bryr deg

Denne boken er en hyllest til et økologisk og biodynamisk Norge, og er laget for å feire Debios 30 års jubileum i 2016. ...

Den nye vinen

Du kan tilsette flere smaker; logisk nok er mjødurt, den hvite lodne blomsten som dufter av sommer, én av dem. De smak­ ...

Tenk tarm igjen

Mye har endret seg i vår vestlige verden de siste hundre årene, maten også. Vi har tilgang på alt, men har mistet noe ...

Vil ikke, men må vite

Dette er en bok som ingen har lyst til å lese. Må vi ta stilling til dette? At stadig flere ting vi omgir oss med ...

Godt observert

Joacim skriver levende og spen­nende, fra sine reiser og om de vanskelige dilemmaene vi til dag­ lig støter på når vi ...

Vi tørster etter kunnskap!

Nå kommer oppfølgeren! Geelmuyden er tilbake med nye avsløringer, nå gjelder det vann, melk, saft, brus, kaffe, te, øl ...

Dammans vekkerklokke

“Vårt økonomiske system er dømt til å vokse. Med fri konkur­ranse, uten klare politiske beg­rensninger, vil systemet ...

Vår lengste hjerne

Dette er, som mye annen fysiologi, helt elementært for oss mennesker å vite. Endelig får vi noe komplisert forklart på ...

Grønne hverdagstips

Boken fungerer godt som et oppslagsverk og er en god start på et liv basert på renere råvarer med deilige opp­ ...

Ikke flaut med graut

Vibeke Klemetsen har fått med seg mange finesser og tips som er kjekt å kunne når vi skal lage grøt!

Om å handle rett

"Eg er ein del av den fyrste generasjonen som har vakse opp utan å trenge å kome i nærkontakt med råvarene vi et. Det ...

Slik lager du most og sider

I en serie hefter, vi har tidlig­ere omtalt noen av disse, er nå turen kommet til hvordan du selv kan lage gode moster ...

Nyttig bok om bier

I Norge er det ikke biedøden som er det største problemet, men røkteyrket som er utdøende.

Dette lukter av fugl!

Denne boken er proppfull av tips til hvordan du kan bruke de mange råvarer fra naturens spiskammer. En perfekt gave til ...

Hurra for lammet!

En økologisk kokebok med 102 lammeretter - for alle årstider!

Helse i alle frø?

Dette er en bra oppskriftsbok som inspirerer til mer variasjon på kjøkkenet. Det eneste vi savner er noen ord om ...

Tenk på nytt!

Ønsker du mer kjennskap til hva som er skjedd med maten i årenes løp, hva det egentlig er vi spiser og hvordan ta bedre ...

Helt sant

Det er på tide å lette på sløret og se hvordan den norske matproduksjonen egentlig ser ut. Det er ikke lystig lesing...

Heksehobby

De som vokser opp i dag tror kanskje at det er moren til Harry Potter som har funnet opp sopelimen. Selv om opphavet ...

Fisk eller olje

Når spiste du sist torsk til middag? For oss søringer er det vanskelig å forstå hvor viktig torsken egentlig er. ...

Mat for en varm planet

Selvsagt er det ikke bra for miljøet med monokulturer, hurtigmat og kjapp profitt. Det er ikke bra for kroppene våre ...

Økologi og kjærlighet

Har du tenkt på hvor mye arbeid som ligger bak en liter økomelk? Les fotoboka Kom jentene mine! om økologi, arbeid, ...

Praktverk om ysting i Valdres

En gang ble det ystet på omtrent hver eneste gård og seter i Norge, melka ble foredlet så den kunne bevares som mat for ...

Praktisk biologi

Markus Lindholms bok om evolusjon, definert som naturens kulturhistorie, er spennende lesing. Selv for oss som ikke har ...

En nasjon av kjøtthuer

En gammel vits på innsida i landbruksmiljøer sier at norsk landbrukspolitikk er så komplisert at det bare er ...

Obligatorisk for miljøbevisste

”Sann erkjennelse av verden, sier Steiner, er utenkelig uten kjærlighet til den.”

Hvorfor spise dyr?

Kanskje er det ikke noe som heter “kjøtt”. Kanskje må vi snakke konkret om dette dyret, avlet på denne måten, og spist ...

Sjokkterapi

Selv den som er opptatt av å spise sunt kan få i seg 53 ulike e-stoffer på én dag. Mats-Eric Nilsson avslører ...

Den hemmelige kokken

Kjøp aldri mat med kjemiske ingredienser du ikke klarer å uttale.

Kretsløpsfortelling for barn

- Spiser du vennene dine? spør fuglen forskrekket.

Matpsykologi

Du tar 200 avgjørelser om mat hver dag. De fleste av dem kan du ikke forklare.

En ny måte å tenke

Albert Einstein hevdet at den tenkemåten som har skapt problemene ikke kan løse dem. Det kreves en ny tenkemåte, ...

Samarbeidspartnere

Annonsører