Fordi du bryr deg

Denne boken er en hyllest til et økologisk og biodynamisk Norge, og er laget for å feire Debios 30 års jubileum i 2016. Nydelige bilder og korte tekster til ettertanke står i en fin sammenheng.
fordidubryrdeg1
Tekst og ide´ Ole Petter Bernhus og Åsmund    Von Seip
Fordi du bryr deg

vonheimforlag.no, fordidubryrdeg.no

Økologisk ­ og biodynamisk landbruk handler om sunnhet for hele økosystemet, forklarte Emil Mohr i Ren Mat nr. 4. Han er en av initiativtakerne bak Debio som i dag er underlagt Mattilsynet. Navnet Debio er en sammenslåing av demeter, sertifiserings­ betegnelsen på biodynamiske produkter, og biologisk, som ble brukt om økologisk tidligere. Ideen om en sertifiserings­ordning ble til da Emil Mohr veiledet bio­dynamiske ­ og økologiske gårder på 1980­tallet. Fremveksten av industri­ landbruket gjorde det nødvendig å kom­munisere verdiene av et økologisk land­bruk til forbrukeren. Måten å gjøre det på ble Ø­merket som er vår norske veileder i dagligvarejungelen. Siden 1986 har Debio kontrollert og sertifisert økologiske varer.

I tretti år har ildsjeler jobbet utrettelig for å bygge opp denne ordningen. Boka handler om menneskene bak det økologiske landbruket og er en hyllest til naturen og sammenhengene. Dette fortelles gjennom vakre bilder og ord til ettertanke. Daglig leder i Debio, Ole Petter Bernhus, mener boka reflekterer organisasjonen bra; den, som boka, er firkantet og rettskåret, ryggen er transparent og et symbol på åpenhet. Og ikke minst er den liten men stor nok. En bok for deg som vil bli bedre kjent med dagens økologiske Norge, og som vil støtte dette. Overskudd fra salget går til forskning og formidling av økologisk mat i Norge.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører