Barstows kunnskapshage

Dette er en bok som spesielt interesserte har ventet på. Få i verden har mer kunnskap om spiselige vekster enn Stephen Barstow som selv har dyrket og samlet dem i over tretti år.
around-the-world-mars 2015
Around The World in 80 Plants
Stephen Barstow

permanentpublications.co.uk

Fem grønne om dagen holder ikke for denne mannen, 80 selvdyrkete er bedre! Dere husker kanskje vi skrev om ham i Ren Mat 11/2014. Barstow har reist verden rundt og tatt med planter og frø til egen hage. Denne befinner seg i Malvik utenfor Trondheim. Så mange som 3000 ulike vekster er i årenes løp blitt plantet der.

I boken Around the World in 80 Plants tar han oss med på en reise til steder han har funnet og samlet 80 av sine favorittvekster som trives i norsk klima. Plantene har det til felles at de er flerårige. Hver plante beskrives nøye, og tekstene omfatter også forslag til hvordan planten kan brukes og med referanser til tradisjonsmat der den ble hentet. Boken er egnet for deg som har lyst å lære mer om plantene vi har rundt oss, hvordan vi kan dyrke dem og hva de kan brukes til.

Teksten er litt vanskelig tilgjengelig for mange av oss som er amatører, forhåpentlig finner et forlag det på sin plass med en oversettelse til norsk.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører