Helse i alle frø?

Dette er en bra oppskriftsbok som inspirerer til mer variasjon på kjøkkenet. Det eneste vi savner er noen ord om hvorfor dere bør velge økologiske alternativer!
org Superkorn stor versjon
Chrissy Freer
Superkorn. Spis deg til bedre helse.

jms.no

I "bønner og linser-utgaven" av Ren Mat belyste vi hvor viktig det er at frø og bønner er økologiske, vesentlig fordi de som dyrkes konvensjonelt blir sprøytet ganske mye like før høsting for at de skal modnes likt. Derfor er det med litt skuffelse vi ser etter en liknende informasjon i en bok på over 200 sider, uten å finne en slik opplysning nevnt med ett ord. Så vidt vi kan skjønne er superkorn absolutt suprest om vi velger de som er dyrket økologisk.

Når det er sagt synes vi boken inneholder mange bra oppskrifter og mye relevant informasjon om quinoa, amarant, hvete, chia, brun ris, hirse, havre, spelt – og mer eksotiske og for oss ukjente sorter som farro, kamut (urkornet) og freekeh. Boken med over 100 oppskrifter, 40 av dem glutenfrie, er først og fremst en bra inspirasjon for dere som vil inkludere mer av slik mat i den daglige kosten. Det bør noen og enhver av oss gjøre, men vi bør være smartere enn denne forfatteren og velge de økologiske alternativene! Det er ikke vanskelig, de fleste kjedebutikkene fører flere varianter og helsekostbutikkene har et stort utvalg.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører