Helt sant

Det er på tide å lette på sløret og se hvordan den norske matproduksjonen egentlig ser ut. Det er ikke lystig lesing...
Sannheten pa bordet.jpg
Niels Chr. Geelmuyden
Sannheten på bordet - Det du ikke får vite om     maten din

Cappelen Damm 2013

Sannheten på bordet er en avslørende bok om den maten myndighetene anbefaler at vi skal spise, men som ikke alltid er så sunn og næringsrik som vi tror. Niels Chr. Geelmuyden er forfat­ter og skribent, mest kjent for sine portrettintervjuer og radio­kåserier. Nå har han brukt nesten et år til å gå maten etter i søm­mene. Det har resultert i en bok som alle som daglig fortærer van­lig mat fra butikkene (altså de aller, aller fleste av oss) bør lese. Også de med et overordnet an­svar for regelverk og folkehelse bør studere boka nøye og forber­ede seg på å svare. For hvis ikke dette er en bok som setter i gang debatt, skjønner jeg ingenting.

Boken forteller om giftstoffene vi ikke får vite at maten inneholder, om coctail­effekten, så kost­bar og komplisert å forske på at nesten ingen klarer å komme opp med klare svar. Om næringsinn­holdet som avtar uten at vi får vite om det – og om tilsynsorg­anene som er mer opptatt av å tjene mektige næringsinteresser enn befolkningens helse.

Heldigvis handler boken også om den gode, rene maten som fortsatt finnes der ute, selv om du ofte må lete litt ekstra for å finne den.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører