Hurra for lammet!

En økologisk kokebok med 102 lammeretter - for alle årstider!
lamm
Rune Kalf-Hansen
En hyllest til lammet!

Foto Charlotte Gawell
Oversatt av Tone Bøstrand
lillemaane.no

Rune Kalf-Hansens har skrevet en entusiastiske bok om lam. Rune er dansk, han bor i Sverige, men han mener bestemt norsk lam er best i Norden – kanskje bare slått av det islandske. Det er ikke så lett å bringe nye og gode oppskrifter med lam som råvare til torgs, men det synes vi han har klart. At han har inkludert hele dyret, (til og med hjernen som han sier har samme konsistens som en oksefilet) liker vi.


Vi kan bruke nesten alt av lammet, hjerte, nyrer, tunge, bein, muskler og ull – vi har all grunn til å tenke på disse dyra med stor takknemlighet. Siden de fleste kun har gått ute og beitet i vill og vakker natur, bidrar dette også til at vi spiser lammekjøtt med ren samvittighet.
Lam står aldri på bås. I hvert fall ikke med mindre de vil. At vi i Norden importerer dette fine kjøttet fra den andre siden av verden er og blir helt uforståelig. Som forbruker bør vi fokusere, som Rune, på den fantastiske smaken denne enestående råvaren får her i nord, og betale den prisen våre bønder forlanger. Over 600 av dem her i landet driver dessuten helt økologisk.
Se renmat.no under Økoguiden så finner du dem.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører