Ikke flaut med graut

Vibeke Klemetsen har fått med seg mange finesser og tips som er kjekt å kunne når vi skal lage grøt!


org Grot STOR
Vibeke Klemetsen
Grøt

Kagge forlag AS
kagge.no

Trendanalytikere prøver å finne ut hvorfor grøt har fått en renes­sanse i både Europa og i USA. Noen lander på at vi er blitt mer opptatt av helse, andre på at vi er lei av å ha så mye mat å velge i, og vil ”back to basics”. Vi tror begge er gode forklaringer, i til­legg til at for eksempel havregrøt med hell kan erstatte den daglige brødfrokosten. Mange har fått med seg at brød kjøpt på supern ikke er så næringsrikt som vi har trodd. Terskelen for å bake selv, selv om noen av oss gjør vårt beste for å inspirere til det, er for mange ganske høy.

Grøt er løs­ningen. Vibeke Klemetsen har fått med seg mange finesser og tips som er kjekt å kunne når vi skal lage grøt. Som at det er lurt å legge havregryn i bløt over natten for at vi bedre skal kunne ta opp jernet i kroppen. Dessuten sier hun innledningsvis at vi helst skal bruke økologiske råvarer. Derved er Masterchef­vinneren fra 2013 også vår venn, og vi gir boken våre beste anbefalinger.

Mange gode grøter venter på tomme mager!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører