Ikke la deg skremme av forsiden

takk for maten
Eva Fjeldstad
Takk for maten?

kolofon.com

Endelig begynner vi å skjønne betydningen av at vi har en tarm! Boka til Eva Fjeldstad føyer seg pent inn i rekken av bøker som i det siste er lansert med denne som tema. Eva Fjeldstad har arbeidet med fysiske og psykiske fordøyelsesrelaterte helseprob­lemer siden 2005, og har stor innsikt. Hun er ikke nådig mot maten de fleste setter til livs daglig, og mener fordøyelsessystem­ ene utsettes for en alt for røff behandling. Antibiotika, plantevernmidler og utallige tilsetningsstoffer, mye bearbeidet mat og usunt fett; ingen grunn til å takke for denne maten. Ikke rart at tarmene hyler og folk blir syke. Hun vil at vi som for­ brukere skal gi klare meldinger, til både varehandelen og helsemyndighetene.

Nå vet vi hva som foregår i kulissene og vi kjøper ikke lengre blindt hva som helst. Dette er vel og bra, men her i Ren Mat tror vi ikke på dødninghoder og skremsels­propaganda. Vi tror på saklig opplysning, og slik sett er boken nyttig, men tilnærm­ingen til et sunnere kosthold må gå gjen­nom positiv informasjon og ’gulrøtter’. Mange vil nok være enig i hennes mange påstander, mens andre vil trenge mer forskning som underbygger disse. Det er dette som er den store utfordringen for alle som skriver om disse temaene; å få folk til å skjønne hva som skjer, uten å provosere. Men det kan også hende at vi trenger mer slik hard skyts for å våkne...

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører