Havets grønnsaker

Det sies at de som har smakt tang og tare vil ha mer. Det kan skyldes at vi, uten å være spesielt flinke til å ...

Gausdals Testament

Teknikker og oppskrifter og mye prøving og feiling. Hakke, snitte, røre og smake, det handler det om hvis du vil lære å ...

Tarmføde

Gry Hammer har gjort det til sin oppgave å lære oss om våre forfedres glemte matskatter.

Italienske favoritter

Digger du Italia og elsker maten deres er dette boken for inspirasjon, velfødd som både den og forfatteren er med gode ...

Sunnheten på bordet

Etter rystende sannheter i bokform, i både glass og på bord, er vårens bok fra samme forfatter en informativ og ...

Hu mor til bords

Dette er en fortelling om en for­ fatter og programleder som sammen med en kokk drar på oppdagelsesferd i en ...

Mat og kultur

Kokken og professoren har gitt ut en kokebok der by og land går hand i hand.

Ikke så vanskelig

En flott bok for deg som har lyst å bli en ordentlig surdeigsbaker.

Fristende veganmat i bokform

Kokeboka Grønt fra Funky Fresh Foods er helgrønn, både når det gjelder oppskrift­ene, det grafiske uttrykket og det ...

Hvis du vil røyke, røyk mat!

Denne boka beskriver grunnleggende røyketeknikker på en jovial og sedvanlig dansk måte. Den er knapt innrettet mot ...

Unn deg smaken av sesongene

Boken bør anskaffes og leses som en inspirasjon til å høste, fange og bruke råvarene våre, når det er sesong for dem.

Sort, søt rot

Johan Bülow, mannen bak de sinnssykt gode lakriskulene, er nå kommet med en kokebok der han benytter sin favorittsmak; ...

Best om bønner

Det er skrevet og sagt mye om hvor sunt og godt bønner og linser, erter og spirer er for oss.

Gratismat

Det meste ligger fremdeles i dvale når manus om gratismat leses og dette skrives. Likevel er dette en perfekt tid å ...

Sunne bakterier

Gry Hammer, firebarnsmor, journalist og kulturarbeider, er en av de tydeligste stemmene i norsk bloggverden, ...

En pølse i slaktertida

Danskene er flinke til å lage pølser!

Mer grønt

Hva med å trappe ned kjøttforbruket litt, eller kutte det helt ut? Grønn Mat fra River Cottage hjelper deg på vei.

God mat

Økologisk mat skal ikke bare være godt for deg og kloden, men også smakfullt. Duoen Randem og Viestad gir deg både ...

Mennesket er et sykt dyr

Sammenlignet med alle andre dyr er mennesket et sykt dyr. Hadde det ikke vært for mod­erne medisin hadde vi vært ille ...

Mye vil ha mer

Har først smaksansene dine zoomet seg inn på thaimat, er sjansene store for at du kommer til å søke dit hvor god ...

Den trykte maten

Denne boken er et sant bevis på at det ikke bare er nettet som gjelder. Ivrige matbloggere har krøpet til trykkpressen ...

Brødskiva får konkurranse

Denne boken gir deg enkle og gode tips til hvordan du kan lage næringsrike og spennende matpakker til barna.

Seriøst om mat

Overlege, seksbarnsmor og kostholdsekspert Berit Nordstrand har gitt ut en bok om det hun brenner for. ...

Er det egentlig pent å leke med maten?

Suzanne Kaluza er opptatt av at barna får i seg varierte smaker og råvarer. Særlig grønt, som mangler i de fleste ...

Rålekkert!

Noen hevder at i løpet av noen tiår vil, eller må, vi alle leve som vegetarianere. Neppe. Men verken vi eller kloden ...

Grunnbok i kjøkkenøkologi

Spis økologisk – spar penger. Dansk forfatter viser deg hvordan.

Klimatallerkenen

Det er ikke kuene som produserer for mye metan. Det er menneskene som produserer for mange kuer.

En reise i nordisk matlandskap

Boken om og fra Noma i København er den fineste presangen til én som steller med mat, enten det er som privatperson, ...

For elgjegere og andre kokker

Nyttig bok og lærerik bok for dere som skal lære om jakt og slakt.

Økomat å imponere med

Rune Kalf-Hansen presenteres av forlaget sitt som ”Sveriges ledende økologiske kokk”. Han har tidligere utgitt to ...

Redesign middagen!

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Dette er utgangspunktet til miljøorganisasjonen Grønn Hverdag, som i ...

Kjernesunn kokebok

Den kjernesunne familie er ute med ny bok. Denne gangen er det en kokebok med retter uten gluten, tilsetningsstoffer, ...

20års jubileum

Godt Brød et viktig bidrag til et miljøvennlig landbruk. I dag har de 16 bakerier og utsalgssteder. Nå har de også delt ...

Ren matglede

Tittelen sier alt! Ren matglede. Her er veien kort til gode matopplevelser.

Alices kokebok på norsk

KOKEBØKER JEG LIKER: For alle feminister er Gertrude Stein en legende. I 2007 var det hundre år siden Gertrude Stein og ...

Sunt, enkelt og godt

Den som gjerne vil lage både miljøriktig, næringsrik, variert og velsmakende mat, står overfor mange utfordringer. Hvis ...

Samarbeidspartnere

Annonsører