Fristende veganmat i bokform

Kokeboka Grønt fra Funky Fresh Foods er helgrønn, både når det gjelder oppskrift­ene, det grafiske uttrykket og det politiske budskapet. Den er basert på tre stikkord; økologisk, bærekraft og vegansk, temaer som forfatterne og gründerne av kafeen Funky Fresh Foods på DogA, Josefine Andrén og Jenni Mylly, har vært opptatt av lenge.

Anbefalt av Ren Mat

org Grønt Fra Funky Fresh Foods HØY
Josefine Andrén og Jenny Mylly, Foto Synøve Dreyer
Grønt
fra Funky Fresh Foods

J.M. Stenersens Forlag AS
jms.no


I boka knytter de mat til politikk med et ønske om å spre kunnskap og mat­ glede. Boka er oversiktelig og stilren, med mange vakre

bilder. For deg som er ny på vegansk mat er det en oversikt over hvilke næringsstoffer ulike råvarer inneholder, og en forklaring på hva vegansk mat er. Også en sesongguide er å finne. Oppskriftene er bygget opp etter dagsrytmen og de fleste ingrediensene koster deg verken skjorta eller er tidkrevende å lage noe godt av. Du finner varierte frokostoppskrifter, lunsjer og middager i tillegg til tapasoppskrifter, dipper, smoothies, søtsaker og flere retters middager til ulike årstider og begivenheter som jul og sommerfester. Innledningsvis skriver forfatterne at boken er et opp­ slagsverk; oppskriftene er fullverdige, men du kan ogsa° gi dem en personlig vri. Og mens du nyter ditt tilberedte ma°ltid kan du kose deg med intervjuer med kokker og matentusiaster i boka. Grønt inspirerer til kjøttfrie dager!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører