God mat

Økologisk mat skal ikke bare være godt for deg og kloden, men også smakfullt. Duoen Randem og Viestad gir deg både informasjon og inspirasjon i sin nyeste bok.
noe godt hver dag omslag
Andreas Viestad
Foto: Mette Randem
Noe godt hver dag

Cappelen Damm 2013

Radarparet Randem og ­Viestad har gjort mer for vår opplevelse av mat enn de fleste. Andreas Viestad har både formidlings­evnen og stor sans for velsmak­ende mat. Dessuten er han over normalt opptatt av at mat er fremskaffet mest mulig på natur­ens premisser, fordi det gjør både maten og livet bedre – for alle. Hans huskeliste i forordet for hvordan vi bør handle og produ­sere mat som er mer bærekraftig, kan med hell slås opp stort på veggene i flere departementer.

Andreas snakker mye om mat, og mener vi bør gjøre det samme. Noen av oss gjør det, til det kjed­sommelige for noen, men vi har ikke tenkt å slutte. Det handler om å bevisstgjøre venner og fa­milie om hvor maten kommer fra, hvordan den dyrkes, hvordan for­holdene er for dyrene og men­neskene som gir oss maten, hva dyrene vi spiser har spist osv. Jo mer vi liker svarene, desto bedre vil maten smake, mener Andreas. Boken gir deg gode oppskrifter til alle dagens måltider, også kose­maten. Noe gammeltnytt og noe nyttgammelt, det er ikke til å unngå, men alle oppskriftene inspirerer til ny giv på kjøkkenet. Sidene er krydret med gode råd og fortellinger. Vi trenger begge deler.

Omtalen er fra Ren Mat nr. 4 2013

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører