Hu mor til bords

Dette er en fortelling om en for­ fatter og programleder som sammen med en kokk drar på oppdagelsesferd i en smaksver­den rett utenfor døra. Norsk mat­auk og ­ produksjon; sild i havet blir sild i tønne, melk til ost og ramsløk legges i olje.

Norske Smakar
Hanne Frosta og Linda Eide
Norske smakar – Ei oppdagings­ reise og ei kokebok
vigmostadbjorke.no

Hanne Frosta tar Linda Eide inn i varmen som kokkelærling, de møter bøn­der og fiskere, slakter en gris, plukker skvallerkål, brygger øl og tilbereder hjort. Hver sesong har et kapittel med historier og her­lige oppskrifter. Hanne er lomme­kjent i den norske smaksverden, det har hun imidlertid ikke alltid vært. I hennes tidligere restau­rant serverte hun middelhavsmat frem til 2003. Da bestemte hun seg for å importere konseptet og ikke maten. Kortreist, gjerne øko­logisk, ble stikkordet. ”Middelhavets delikatesser vart erstatta av lokale delikatesser, gjerne av typen kål. Ja, faktisk nærmare bestemt kål. Berre kål. I alle fall etter november, for då var det slutt på sellerirota”, skri­ver Linda Eide. Det er dette det handler om, Linda og Hanne klarer å gjøre oss riktig stolte der de forvandler kål til en delikatesse. Thor Brødreskift dokumenterer det hele gjennom flotte bilder, dessuten er boken godt krydret med humor!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører