Italienske favoritter

Digger du Italia og elsker maten deres er dette boken for inspirasjon, velfødd som både den og forfatteren er med gode oppskrifter og historier, og fotografen med stemningsfulle bilder.


pasta pizza
Dag Tjersland Foto Christian Brun
Pasta og pizza
fontforlag.no

Det er dårliggjort å sende oss en slik bok på en dag da regnet pisker mot rutene og vinteren ikke kan bestemme seg for om den skal komme eller gå. Det er særlig på slike dager vi tror italienerne har det bedre enn oss. De som med sine runde mager, bestemødre, solsøte tomater, vide gryter og med vinflaska alltid innenfor rekkevidde ser ut til å nyte det faktum at skal man spise, må man lage mat. Ordentlig mat, helt fra starten. Det har Dag Tjersland alltid gjort, inspirert av alle sine opphold i Italia. Han står bak Baltazar Ristorante & Enoteca i Oslo og Skur 33 Trattoria di Mare, på brygga rett under Akershus Festning. Boken er ved siden av nesten hundre inspirerende oppskrifter på pastaretter, pizzaer, risotto og noen viktige basisoppskrifter en hyllest til Italia. Slik også hans forrige bok, Mitt Toscana var det. Mel er avgjørende for deigene til pizza og pasta. Tipo 00 importerer Dag selv fra Italia fordi der finmaler de melet, noe som gir det beste resultatet. God nyhet for folk i nærheten av hans restauranter er at han skal begynne å selge dette melet i kiloposer. Du kan bruke andre melsorter med andre malegrader enn 00, men da kan det hende du ikke bli så fornøyd med resultatet.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører