Mat og kultur

Kokken og professoren har gitt ut en kokebok der by og land går hand i hand.

Urban Food
Bård Greni og Knut Stene­ Johansen
Kokken og professorens kokebok - ­ Urban Food

allerbok.no

Gjennom sine utallige spalter i Morgenbladet under synonymet Kimmeridge har Knut Stene­ Johansen i en årrekke tatt leser­ ne med på matreiser som hand­ler om så mye mer enn mat. Midt i en kunnskapsrik utbrodering om dannelse, fra en barkrakk, der han filosoferer over dette, tid, mat og kjærlighet dukker oppskrifter opp i bevisstheten hans som en forlengelse av alt det andre. Gode og originale oppskrifter har han også sjene­røst delt. Kokken Bård Greni er heldig som har fått ham med i denne kokeboken som kom i høst. Bård har som sin medfor­fatter, litteraturprofessoren, en usnobbete og direkte tilnærming til mat, men er full av kunnskap om tilberedning. Smak er det vesentligste for begge to og de heier i kor på bøndene som gir oss maten uten giftstoffer. Fra kjøkkenet i Fredrikstad, der cate­ringsfirmaet Urban Food holder til, har Bård og kompisene laget tusenvis av langsomkokte mål­tider, servert som store og små porsjoner. Med vinforslag og nytte­ lesingen ved siden av er dette så nær vi kan komme en komplett matbok fra et genuint kjøkken. De gode oppskriftene kan godt rep­eteres for noe er det alltid å lære.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører