Mer grønt

Hva med å trappe ned kjøttforbruket litt, eller kutte det helt ut? Grønn Mat fra River Cottage hjelper deg på vei.
Gronn mat fra River Cottage forside 412555
Hugh Fearnley­Whittingstall
Grønn mat fra River Cottage

Cappelen Damm 2009

Hugh Fearnley­-Whittingstall er en prisbelønt skribent, programleder og matentusiast med en kompro­missløs lidenskap for sesong­baserte, etisk produserte råvarer. Han har ledet programmer på Channel Four i over femten år, driver River Cottage, der han og teamet hans underviser med lokale, sesongbaserte varer. Mange husker sikkert hans serie, vist på norsk tv, der han påpekte hvordan feil fiske bidrar til overbeskatting i den grad at vi risikerer å utrydde denne fantastiske matkilden.

Her har han utelatt både fisk og kjøtt. Skal du skifte ditt kulinar­iske fokus fra kjøtt til grønnsaker, kreves det at du gjennomgår en holdningsendring, men dette trenger ikke å være så vanskelig, mener han. Når vi først har vent oss til å bruke grønnsaker som hovedingredienser, vil det føles som den mest naturlige ting.

Er du ikke helt rede til å kutte ut kjøtt eller fisk, gir boken mange spennende grønnsaksret­ter som tilbehør. Så kan du jo ta det gradvis, lage stadig mer tilbe­hør og mindre kjøtt. Suppene ser fantastiske ut, pizzaene og pasta­rettene også. Som krusekål­ og sjampinjonglasagne, selv om ver­ken det engelske ordet for grønn­kål, curly kale eller det italienske cavalo nero er særlig kjent her i landet. Ei heller krusekål. Men grønnkål bør vi spise mer av!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører