Seriøst om mat

Overlege, seksbarnsmor og kostholdsekspert Berit Nordstrand har gitt ut en bok om det hun brenner for. Forskningsrapporter fra hele verden peker på sammenhengen mellom mat og helse i både positiv og negativ forstand.

Mat med mer
Mat med mer
Berit Nordstrand
Foto Therese Myran og Pål Røhdal

Fraiva 2012

Nordstrand oversetter komplisert forskning om kroppens mekanismer til morsomme og inspirerende historier vi kan forstå, for deretter å sette dem i sammenheng med praktiske mattips.
Nordstrand guider oss gjennom kroppens fantastiske cellefabrikk der vitaminene er arbeidere, mineralene verktøy og karbohydrater, fett og proteiner byggesteiner. Hun forklarer hvordan de ulike bestanddelene virker sammen, og hvordan overflødige/unødvendige stoffer fra det hun kaller ”skrotmat” tar seg inn i fabrikken og forstyrrer systemet.

Fokus på ren mat
Nordstrand setter også maten vi spiser i sammenheng med hvor den kommer fra, og hvordan den er produsert. Hun har fokus på ren, naturlig, varsomt behandlet og økologisk dyrket mat. Fordi slik mat gir bedre næring til kroppen og gjør at maskineriet vårt virker bedre og er mer i balanse.

Boken er et oppslagsverk om ernæring, en bok du kan lære mye av. Matoppskriftene er hentet fra egne familiehverdager, gode, greie hverdagsretter supplert med delikate bilder. Ingen kan unngå å bli inspirert av denne superkvinnen og hennes syn på mat!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører