Sort, søt rot

Johan Bülow, mannen bak de sinnssykt gode lakriskulene, er nå kommet med en kokebok der han benytter sin favorittsmak; lakris.
LAKRIDS I MADEN - MOCKUP AF FORSIDE
Lakrids i maden
Jan Bülow
Politikens forlag
hjemmeproduktion.dk

Johan er fra Bornholm, det danske sommerparadiset, og det var ikke så mye som skulle tilsi at han skulle slå seg på lakris. Bornholm er mest kjent for godt kjøtt, iskrem og andre gode meieripro­dukter, rapsolje og øl. Men Bülow, med en gründer i magen, ville bruke lakrisroten som han mener er undervurdert.

Lakris er et krydder på linje med pepper og safran, og hvis den brukes riktig kan den gi de helt store smaks­opplevelsene. Lakris er en sofisti­kert smaksforsterker som ikke må ta over, men som kan understreke andre råvarers fine smaksnyanser, mener han.

I kjøkkenet kan vi “salte” med lakris, alt fra østers til kaker og is kan få en liten klype og vokse på smak. Visste du at lakrisroten er over 30 ganger søtere enn vanlig sukker? Han forteller oss mye vi ikke visste om lakris, og vi får gode oppskrifter. Den som leter etter kulene leter forgjeves. Oppskrift på suksess­kulene holder han for seg selv. Boken er ikke tilgjengelig på norsk, men dansk er lett å forstå.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører