Sunne bakterier

Gry Hammer, firebarnsmor, journalist og kulturarbeider, er en av de tydeligste stemmene i norsk bloggverden, underavdeling mat. Hun har markert seg som en talsperson for helsebringende melkesyregjæring, tradi­sjonsmat og økologiske råstoffer.

Fermentert mat og drikke
Fermentert mat og drikke
Gry Hammer, foto: Gry Hammer, Silje Hammer og Audrey Linn Kupen
Timshell Press 2013, frajordtilbord.no

Hun er ett av de fire bena som bloggergruppen kraftmamma.no lener seg på, og har på eget forlag har hun gitt ut tre matbøker. Det er boka Fermen­tert­ mat&drikke som har fanget vår oppmerksomhet.

Gry Hammer minner oss på at vi kan ta tilbake mye av det matindustrien har tatt fra oss. I butikkene finner du nesten ikke et produkt som ikke inne­holder xantangummi, surhets­regulerende midler og alt annet du ikke trenger, men som gjør at varene tåler uker og måneder i hyllene. Hammer viser til at våre mager trenger sunne, probiotiske bakteriekulturer og næring fra naturlige råstoffer.

Boka vier mye oppmerksomhet til grunnprinsippene i melkesyre­gjæring og surdeighåndtering, med mange og gode oppskrifter. Gry Hammers budskap er tillits­vekkende, la oss håpe hun ikke bare når frem til dem som alle­rede har sett lyset. Bøkene selges samlet på websiden hennes.


Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører