Sunnheten på bordet

Etter rystende sannheter i bokform, i både glass og på bord, er vårens bok fra samme forfatter en informativ og hyg­gelig kokebok som er blitt til i samarbeid med René Zografos.

sunnheten på bordet

René Zografos og Niels Christian Geelmuyden
Sunnheten på bordet
cappelendamm.no

Hvorfor kan ikke mat uten gift og kunstige tilsetningsstoffer bare kalles mat, undrer de i forordet. Hear, hear! Det er jo mat fra det gamle landbruket som skulle vært kalt det konvensjonelle. Det er ikke god skikk og bruk å forgifte maten vår, også biene foretrekker jordbærplanter som er usprøytet. Flere og flere får preferanser som biene. I Sveits utgjør økologiske varer hos Coop­kjeden nå over 70 pro­sent av samlet omsetning, kan vi lese i boken. Geelmuyden har gravd frem mye nytt stoff. Hvert kapittel, enten hoved­ingrediensen er egg, grønnsaker, frukt, kjøtt eller fisk åpner med en fyldig bak­ grunn om råvarene og hvorfor det er smartere å velge det ene fremfor det andre. Trauste så vel som nye, spennende oppskrifter følger med fine bilder til. En ting reagerer vi på: I iveren etter å være supersunne i sine anbefalinger er nesten alt søtstoff erstattet med alternativer som etter vår smak ikke er noe alterna­tiv, bortsett fra honning. Kan vi ikke heller få spise litt sukker når det først skal være søtt? Småpirk i en kokebok som ellers er full av informasjon, gode råd og retter, og vi kan jo bare bruke litt rårørsukker i stedet, om vi vil...

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører