Tarmføde

Gry Hammer har gjort det til sin oppgave å lære oss om våre forfedres glemte matskatter.

fermentering


Gry Hammer Foto Nadin Martinuzzi Fermentering
cappelendamm.no

Den bølgen av surdeiger og annen melkesyregjæret mat og drikke som skyller over oss er en konsekvens av at andre enn matindustrien og reklame­ byråene slipper til for å fortelle oss hva vi bør spise. Det begynner å gå opp for oss at våre forfedre ikke var så dumme som spiste gammelost og rakfisk, tørket kjøtt og melkeringer. Ikke bare var det en måte å få råvarene til å holde lenger, men det bidro også til et næringsrikt kosthold. Dette er Gry Hammers andre bok om temaet. Ved første øyekast synes vi at vi har sett mye av det før, særlig fordi vår faste og flinke fotograf Nadin Martinuzzi har tatt de fleste bildene. Men her er mye nytt, boken er supplert med mange gode oppskrifter og stoffet bedre bearbeidet. Gry har fått mer erfaring og kan gi oss enda flere råd og gjøre det enklere for oss som er nybegynnere. Nå finnes det også mer veldokumentert forskning som under­ bygger det Gry har snakket om i mange år; hvor viktig det er at vi spiser mat som gir oss de riktige bakeriene i tarmen.

De som ennå ikke er blitt overbevist kan bare gjøre et sveip hos bokhandleren – aldri har det vært gitt ut flere bøker om kroppens lange hjerne.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører