Unn deg smaken av sesongene

Boken bør anskaffes og leses som en inspirasjon til å høste, fange og bruke råvarene våre, når det er sesong for dem.
sesonger
Sesongmat
Stein Mortensen, Fredrik Hald og Øystein Klakegg
komforlag.no

Når råvarene importeres og er tilgjenglige hele året mister de ofte litt av sin spektak­ulære verdi. Denne boken vil vi skal åpne opp for alle de fantastiske råvarene vi har her i landet, kortreiste, ikke importerte, og bruke dem når de er på sitt beste. Kamskjell, hjerteskjell, skrei, laks, pale, epler, multer, østers og hummer – det er én periode, i sesong, at disse smaker aller best. Ikke som frossen vare og ikke fløyet inn fra andre verdensdeler, men fanget og plukket her i vårt eget spiskammer. Stein Mortensen har en unik kunnskap om livet i havet. Han kunne godt delt enda mer av denne kunnskapen med oss, selv om han deler en god del som kanskje for mange er ny viten. Han har også en bred interesse, og vet mye om mat som høstes andre steder enn i sjøen. Noen spennende oppskrifter er det også.

Med gamle, gode Henriette Schønberg Erken som inspirasjon er det ikke så veldig mye nytt, men heller en repetisjon og videreutvikling, og ikke minst en påminnelse om hva vi går glipp av hvis vi ikke vet å benytte verdens beste råvarer. En flott gave til alle sankere!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører