Vår lengste hjerne

Dette er, som mye annen fysiologi, helt elementært for oss mennesker å vite. Endelig får vi noe komplisert forklart på en lett måte.
Tarmen mars 2015
Sjarmen med tarmen
Forfatter Giulia Enders
cappelendamm.no

Flere leger og forskere føler endelig et behov for å forklare oss hvor viktig tarmen er og hvordan fordøyelsen vår funger­ er. Likevel går de fleste gjennom livet uten å ane for eksempel hvor mange egg en kvinne har til disposisjon for befruktning, hva som gjør immun­ systemet vårt godt eller dårlig, hva mandler og polypper egent­lig er til for eller den optimale stillingen når vi sitter på do. De fleste har stort sett en bedre kunnskap om sitt fag, enten det er geografi, biler, IT eller salg, enn om egen kropp.

I Norge har Berit Nordstrand utpekt seg som en god læremester for dem som vil behandle tarmen med den respekt den fortjener, og i Tyskland har den 25 år gamle Giulia Enders allerede skapt seg et navn med denne boken. På et lett forståelig, til tider nesten barnslig språk, forteller hun om hele prosessen; om bakterier, spytt, dårlig ånde, avføring, promp, sure oppstøt, allergier, sykdommer og gene­ relle ubehag. Alt vi mennesker må leve med og som vi med litt basiskunnskap kunne taklet bedre. Hun gir en humoristisk og spen­nende skildring av matens reise gjennom systemet. En nyttig bok for alle som spiser, god fordøyelse!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører