Vi tørster etter kunnskap!

Nå kommer oppfølgeren! Geelmuyden er tilbake med nye avsløringer, nå gjelder det vann, melk, saft, brus, kaffe, te, øl og vin, Sannheten i glasset.

sannheten i glasset
Niels Chr. Geelmuyden
Sannheten i glasset.
Hva er det vi drikker?

cappelendamm.no

Vi antar at mat og drikke er nøye kontrollert av myndighet­ene. Dessverre er det ikke alltid tilfelle, og resultatene fra mange studier smyger seg forbi i stillhet, godt under forbrukernes radar. Da er det bra at en analytiker som Geelmuyden setter seg ned og samler noen av funnene i bokform. Visste du for eksempel; en norsk undersøkelse viser at det er langt flere bakterier i flaskevann enn springvann? Likevel mener mange at flaskevann vil bli den nye oljen. Prisen er allerede høyere enn prisen på olje. Det norske oljefondet er tungt inne på eier­ siden i Nestle´ som kjøper opp innsjøer og grunnvann over hele verden for å kommersialisere et naturfenomener som mennesker i uminnelige tider har ansett som et fellesgode. Selv om druer legger beslag på bare 3,7 prosent av jordbruksa­ realet i Europa, bruker vinbøndene 20 prosent av alle kjemiske sprøytemidler.

En analyse av 18 tesorter fra Kina avdekket rester av 29 ulike sprøytegiftstoffer, mange i grenseoverskridende mengder. En ana­lyse av 49 indiske teer avdekket i 2014 at 67 prosent inneholdt rester av DDT, som gjennom flere tiår har vært forbudt å bruke over store deler av verden, inkludert India. Vann, kaffe, melk og brus, vi drikker mange liter i året. Men hva er det vi drik­ker? Geelmuyden peker heldigvis også på hvor vi kan finne drikkene uten sminke, juks og helsefarlige tilsetninger.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører