Nydelig peppermynte

30.07.2012

Har du mynte i hagen? En liten rot du fikk av en god venn som er blitt til en hel liten "åker" og med røtter som ikke finner veien ned i jorda selv? Du stønner vel ikke over å ha for mye? Bruk den og la den spre seg så mye den vil. Gi den plass!

Jeg er ingen mester på verken hage eller arter, Jeg antar at det som er avbildet, og som vi har i hagen, er peppermynte, og stønner i hvert fall ikke over at det spretter opp mynte både her og der i utkanten av bedet de opprinnelig bodde i. Jeg kaller det heller ikke for "ugress" som noen gjør. Nei, vi spiser de friske bladene og får frisk pust, gnir tenna med dem for noen påstår at man får hvitere tenner da, klipper dem og trykker dem ned i et syltetøyglass som vi fryser og drikker deilig te med en skje honning hele vinteren. Fyll på etter hvert som du høster. Et lite syltetøyglass eller to rommer utrolig mange stilker og blader når du klipper dem opp og presser dem nedi.

Mojito, som er blitt en favoritt-drink her i landet, (antagelig fordi vi etter hvert vil ha mest mulig ekte varer og ingen kunstige smaker), kan du selvfølgelig også lage, med eller uten alkohol. Og da går det unna med både blader og stilker!

Til 1 drink trenger du:
12 mynteblader og stilk
2 limebåter eventuelt saften av en 1/4 lime
2 ts rørsukker
knust is
4 cl hvit Rom
myntestilk til pynt

Mos mynteblader, lime og sukker i glasset med en morter, eller linknende redskap. Fyll glasset med knust is, tilsett rom og rør godt. Topp drinken med litt soda eller Farris. Pynt med en myntestilk og server med sugerør.
Gjør den gjerne surere med mer limesaft eller søtere med sukker. Smak deg (forsiktig!) frem.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører