Vill og herlig strandløk

27.07.2012

Det er bare å hente dem ute i naturen. Langs hele kysten vår, på Østlandet og helt nord til Sogn, vokser strandløk vilt. Både stengel og rot smaker herlig – en blanding av gressløk og hvitløk.

Se etter strandløk i grøftekanter på små veier. Ta et tak litt nede på stenglen og dra dem forsiktig opp. Nederst sitter den lille løken som kan brukes akkurat som annen løk. Stek dem gjerne hele sammen med annen maDSC0158t, ha dem i salater og dressinger. Tidlig i sesongen kan stengler brukes som gressløk, men på disse tider (juli/august) er de blitt trevlete mens løken er blitt desto større. Bildet viser både stor og mindre løk.
Strandløk (Allium vineale) tilhører liljefamilien og blir ca 40 cm høy. Knus dem gjerne med flat kniv for å få frem den gode smaken.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører