Teater om biedød, matsikkerhet og ytringsfrihet

  I kveld kl 19 er det premiere på Black Box Teater i Oslo. "Still in Silence" er et dokumentarbasert scenisk verk om biedød og matsikkerhet, en fortelling om verden og vår måte å leve på. Stykket spilles fram til 1. februar.

  Black Box Teater i Oslo setter nå opp et stykke som tar utgangspunkt i en korrupsjonsvarsler som varslet om ureglementert innføring av sprøytemiddelet Fipronil på FN’s liste over godkjente stoffer i sprøytemidler.

  Høy akutt risiko

  Sprøytemiddelet knyttes til biedød. EUs mattilsyn, EFSA, skrev i mai 2013 i en pressemelding at insektmiddelet fipronil utgjør en høy akutt risiko for honningbier når det brukes til frøbehandling i mais.

  Still in Silence er utviklet av Marius Kolbenstvedt og Nina Ossavy. Om forestillingen skriver de blant annet:

  Biedøden kan få konsekvenser for måten vi produserer maten vår på. Hva vet vi egentlig om maten vi spiser? Hvilket ansvar har Norge og hvorfor lytter ikke ansvarlige personer og myndigheter når de blir varslet?

  Ytringsfrihet

  Dramatikerforbundet, som fylte 75 år i desember 2013, ønsket å løfte fram viktige temaer i vår tid samtidig som de vil framheve grunnlovsjubileet. Ytringsfrihet var derfor temaet da de utlyste en skriverkonkurranse. Still in Silence – av Nina Ossavy and Marius Kolbenstvedt – var et av vinnerprosjektene.
  I tilknytning til teaterforestillingen vil det bli publisert en rapport med analyser og bearbeiding av innsamlet informasjon og dokumentasjon vedrørende Baard Johannesens varslingssak.

  Publikumssamtaler

  I forbindelse med forestillingene vil det bli publikumssamtaler med utvalgte gjester. Korrupsjonsetterforsker og dramatiker Nigel Krishna Iyer intervjuer en eller flere gjester om deres synspunkter rundt korrupsjon i Norge og personlig handlingslammelse i store internasjonale saker.

  Les mer om publikumssamtalene HER

  Les hva Black Box Teater selv skriver om stykket - og bestill billetter HER

  Se video HER

  Annonsører

  Samarbeidspartnere