Ber Norge støtte utvikling av økologisk landbruk

  Zambias første president Kenneth Kaunda ber Norge om mer støtte til utvikling av økologisk landbruk. 27. og 28. mai var Zambias første president Dr. Kenneth Kaunda på besøk hos Oikos' partnere i Zambia.

  Bildet: Kaunda (t.v.) høster økologisk kål på gårdsbesøk.


  Tekst og foto Maiken Pollestad Sele


  Han besøkte Kasisi Agricultural Training Centre og Kapupulwa Farm sammen med representanter fra OPPAZ (Organic Producers and Processors Association of Zambia), Universitetet i Zambia (UNZA) og Oikos.

   

   

  Her er tidligere president i Zambia, Kenneth Kaunda, med på å høste økotomater.

   

  Økologisk landbruk må inn i læreplanene

  ZNBC (Zambian National Broadcasting Company) filmet gådsbesøkene og Dr. Kaunda ba Norge om mer støtte til utvikling av økologisk landbruk i Zambia.

  Lørdag 30. mai var prosjektleder Maiken Pollestad Sele fra Oikos og representanter fra OPPAZ i møte med Dr. Kaunda for å diskutere mulig samarbeid med Kaunda Foundation. Kenneth Kaunda og hans eldste sønn Pandji Kaunda, som selv driver gård i østprovinsen av Zambia, var imponerte over arbeidet som gjøres hos Oikos' samarbeidspartnere og ivrige etter å lære mer om økologisk landbruk.

  Kaunda ønsker å støtte mer utdanning i økologisk landbruk og sier at det bør integreres i læreplaner på både barne- og ungdomsskole og universitetsnivå. Han ønsker også at det skal etableres flere læresentre for bønder andre steder i landet, etter samme modell som Kasisi Agricultural Training Centre. 

   

  Mer informasjon om Oikos sitt Noradstøtta prosjekt i Zambia    

   

   

   

  Annonsører

  Samarbeidspartnere