Økologisk mat redder verden

Arild Hermstad i Framtiden i våre hender (FIVH) er gjesteblogger på økologisk.no. Han skriver om tilgjengelighet på økovarer i Norge, økoharryshopping i Sverige, og bidrar i debatten om hva slags landbruk vi trenger i framtida.

Det har lenge vært debattert hva slags støtte/subsidier vi bør ha for landbruket i Norge (senest nylig i Nationen). Noe vi bør få klarhet i er hvordan vi skal definere effektivitet, og hvor viktig kvantitet er i fohold til kvalitet. Er det viktgst å produsere mest mulig (konvensjonelt), eller mest mulig miljø- og helsevennlig (økologisk)? Bør subsidier være knyttet til hvor mye areal som er økologisk, eller hvor mye man produserer, eller bør bønder som driver energieffektivt og miljøvennlig premieres? Og hvordan finner vi ut hva som er optimalt?

 

les Arilds innlegg og kom gjerne med egne saklige forslag og kommentarer.

 

Har du lyst til å lese mer kan vi anbefale disse to bøkene, som er fulle av substans men likevel lettleste. God sommerlektyre:

  • Svenn Arne Lie og Espen Løkeland-Stai (2012): En nasjon av kjøtthuer - ni myter og en løgn om norsk landbrukspolitikk
  • Kaare M. Bilden (2011) (nylig kommet i pocketutgave i 2012): Mat er makt

Annonsører

Samarbeidspartnere