Forsikring og Mattilsynets meldeskjema

  Her finner du Gjensidige arrangementsforsikring og informasjon om Mattilsynets meldeskjema for kortvaring omsetning av mat.

  Gjensidige arrangementsforsikring

  Oikos har inngått en forsikringavtale med Gjensidige forsikring. Arrangementsforsikringen dekker

  - Besøkende (personal)

  - Eiendeler i bygning

  - Skade på person og ting

  Last ned forsikringsbeviset her og les i sin helhet hva forsikringen dekker.  Mattilsynets meldeskjema

  Dersom du driver næringsmiddelvirksomhet, er dette meldepliktig til Mattilsynet. Skal du i tillegg delta med salg av dine produkter på markeder, festivaler og lignende, må du sørge for at også denne aktiviteten er meldt til Mattilsynet. Les mer på Mattilsynets nettside og finn skjemaet "Ny næringsmiddelvirksomhet"

  For en mer detaljert veiledning som også inneholder veiledning for Altinn-påloggingen, kan du klikke HER.

  Forklaring på framgangsmåte:

  Når dere har logget inn på Altinn dirigeres dere automatisk til Skjematjenestene, eventuelt blir du presentert en liste med linker hvor du vil finne Mattilsynets skjematjenester (forutsatt at dere har gått via Mattilsynets nettsider).

  Skjemaet som skal benyttes heter «Ny næringsmiddelvirksomhet» og finnes ved å klikke på fanen «Skjema» og deretter «Andre skjema».


  Du skal velge «Detaljomsetning og servering av mat og drikke» på første steg i registrering av skjema. Deretter klikker du på knappen «Neste» nederst på siden. De neste trinnene skal være selvforklarende. På tinnet «Velg produksjonsform» velger dere mobilt salg/leilighetsvis salg og angir tidsperiode og sted.


  NB! Når du går videre ved å klikke på Neste vil de neste sidene ha en knapp merket «Forrige» ved siden av «Neste»-knappen. Dette er misvisende da du kan legge inn opplysningene bare en gang. Dersom du skriver noe feil eller glemmer å fylle inn opplysninger og klikker «Neste» må du derfor gå helt tilbake til «Andre skjema»-fanen og starte på nytt. Så sjekk nøye at du har fylt inn det du må før du klikker «Neste». Vær også oppmerksom på at du skal trykke lagre på enkelte trinn i skjemaet.


  På den siste siden i skjemaet får du en oppsummering av alt du har lagt inn. Dersom oppsummeringen stemmer med det du vil melde om klikker du «send». Du får en automatisk tilbakemelding på epost når skjemaet er sendt.

  Annonsører

  Samarbeidspartnere