Økofrukt og høner i skjønn forening

Fylkesmannen i Østfold har nylig gitt ut en veileder for utforming av uteareal for økologisk fjørfe. Den er basert på et tre-åring prosjekt med fokus på planting av frukttrær i økohøners uteareal.

 

 

Vinn-vinn situasjon

Erik Sørli i Skjeberg i Østfold har 7500 økologiske høner. Sammen med Fylkesmannen i Østfold har han plantet 200 frukttrær på utearealet for hønene.

Planen er at utearealet til Eriks høner skal bli en frodig, økologisk frukthage som hønene kan trives i og som kan bidra til produksjonen av lokal økologisk frukt. Det høres ut som et godt eksempel på en vinn-vinn situasjon, sier Maiken P. Sele i Oikos - Økologisk Norge. - Det er flott at det bidras med mer forskning under norske forhold, samtidig som det bygges på erfaring fra Sverige. Det er det Fylkesmannen i Østfold har gjort gjennom dette prosjektet, sier Sele.

Lær mer om kravene for hvordan økologiske høner skal ha det og hvordan uteareal bør utformes hos Fylkesmannen i Østfold

Fylkesmannen har i samarbeid med Landbruksrådgivingen SørØst og Norsk Fjørfelag laget en veileder for utforming av utearealer for økologisk fjørfe. Veilederen kan bestilles fra Fylkesmannen i Østfold, eller lastes ned fra deres nettside


 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere