Førstepris til økologisk eplemost

Økologisk eplemost av Karin Schneider-epler fra Grønvik Gard i Rogaland er kåret til Årets beste enkeltsorts eplemost. Oikos - Økologisk Norge gratulerer!

Grønvik Gard i Ryfylke lager Økologiske en-sorts moster av flere eplesorter. Foto: Grønvik Gard

Økologisk eplemost, som Grønvik Gard i Ryfylke har laget av mørkerøde, økologiske Karin Schneider-epler, stakk av med prisen som Årets beste eplemost for 2013.

Best av 47

I skarp konkurranse med hele 47 vurderte produkter i kategorien "eplemost av en sort", var det at denne økologiske eplemosten gikk av med seieren.

I følge Grønvik Gard sin egen hjemmeside er det som kjennetegner denne mosten at den er søt, med en litt syrlig ettersmak. Den passer godt til lett mat, småretter og feks lunsj.

Grønvik Gard ligger i Hjelmeland i Ryfylke og har vært drevet som fruktgard i flere generasjoner. Karin Schneider er en opprinnelig dansk eplesort, som også kalles Rød Ingrid Marie. Den har vært dyrket i Norge siden 1950-tallet og regnes som et vintereple, som kan holde til uti januar.

Økende forbruk

Landbruksminister Sylvi Listhaug delte ut prisen under et arrangement på Det Norske teateret i Oslo, mandag denne uka, der blant annet beste eplemost og beste eplesider ble kåret.

- Forbruket av både norsk eplemost og eplesider er økende. Det er flott å se at norske råvarer er grunnlaget for produkter forbrukerne setter pris på og etterspør, sa landbruks- og matminister Sylvi Listhaug under prisutdelingen, i følge LMD sin egen hjemmeside.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug delte i går ut priser til Årets beste eplemost og sider 2013.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug delte i går ut priser til Årets beste eplemost 2013. (Foto: LMD)

Kåringen ble foretatt av Norsk Eplefest i samarbeid med nettstedet aperitif.no

Les mer om Grønvik Gard HER

Annonsører

Samarbeidspartnere