Slutt på kunstgjødsel og sprøytemidler fra 2015

Staten Sikkim i det nord- østlige India har besluttet at alle landbruksvarer fra 2015 skal være økologiske, skriver Food & Culture.


I 2015 skal det samlede dyrkingsarealet i Sikkim på 600 000 dekar være sertifisert som økologisk. I dag er et areal på 46070 dekar sertifisert og 420 000 dekar er under omlegging. - Etter omleggingen kommer denne ene staten i India til å ha større økologisk areal enn vi har i hele Norge per i dag, sier Maiken Sele i Oikos.

 

Bedre utbytte med økologisk
- Lansering av denne økologiske målsettingen er et stort skritt framover for å oppnå et sunt og økonomisk levesett på en bærekraftig måte. Vi har nå mulighet til å beskytte miljøet og forbedre vår rentabilitet på samme tid. Økologiske landbruksmetoder har forbedret utbyttet og åpnet store muligheder for Sikkims bønder på det internationale økologiske markedet, sier Dr. P. Senthil Kumar, adm. direktør i produsentforeningen The Sikkim Co-operative Milk.

Statens 62.000 bondefamilier dyrker blant annet kardemomme, ingefær, appelsiner, te, kiwi og passionsfrukt. Forbruket av kunstgjødsel lå langt under det nasjonale gjennomsnittet allerede før lanseringen av denne målsettingen, fordi bøndene ikke har hatt råd til slike dyre innsatsmidler.

 

Saken er basert på nyhetssak fra vår søsterorganisasjon Økologisk Landsforening i Danmark.

Opphavskilde: Food & Culture

Annonsører

Samarbeidspartnere