Sterk vekst for økologisk melk

Salget av økologisk melk økte med hele 45 prosent i første kvartal i år, sammenliknet med samme periode i 2013.

Salget av økologisk melk fortsetter å vokse. I første kvartal i år ligger salget av økomelk hele 45 prosent over salget i samme periode i fjor, melder melk.no i en pressemelding.

I hele 2013 økte salget av økologisk melk med 14,1 prosent ifølge den siste årsrapporten fra Statens landbruksforvaltning (SLF).

Samsvar med øko-vekst

- Økningen i andelen økologiske melkeprodukter er i samsvar med det stadig økende salget av økologiske matvarer generelt i dagligvarehandelen, sier daglig leder i Melk.no, Ida Berg Hauge i pressemeldingen.
­- Vi håper og tror at den positive utviklingen fortsetter.

Mer enn annen melk

Første kvartal 2014 utgjorde økologiske produkter 2,49 prosent av det totale melkesalget. I samme periode i fjor utgjorde økomelka 1,71 prosent, skriver melk.no.

Samtidig økte det totale melkesalget med bare 0,52 prosent. Det er særlig ekstra lett melk som øker. Melk.no er likevel fornøyd med utviklingen.

- Det er gledelig å se denne utviklingen for melkesalget, da konsummelk generelt har hatt en relativt jevn nedgang de siste årene, sier Ida Berg Hauge.

Ønsker mer ren melk

- Dette viser at det sterke engasjementet for økologisk melk og meieriprodukter som vi i Oikos opplever, også gir seg konkrete utslag i dagligvarehandelen, sier prosjektleder og ernæringsrådgiver Kari Tande Nilsen i Oikos – Økologisk Norge.

- Vi regner med at Tine nå etterkommer forbrukernes klare ønsker om et større utvalg av økologiske og minst mulig bearbeidede melkeprodukter, fortsetter Tande Nilsen og viser til den store responsen på våre spørsmål til forbrukerne om hvilke melkeprodukter de ønsker.

Svarene vi fikk inn, er videreformidlet både til Tine og til det heløkologiske Rørosmeieriet.

Naturlig og ekte

- Analyser viser oss også at mange har et sterkt forhold til melk som et naturlig og ekte produkt som vekker mange barndomsminner, påpeker Berg Hauge i pressemeldingen fra melk.no.

Norsk økomelk i tall:

Totalt ble det produsert 54,5 millioner liter økologisk melk i 2013, en økning på 1,1 prosent. Økomelk utgjorde i 2013 3,6 prosent av total melkeproduksjon.

Anvendelsesgraden av økologisk melk økte fra 38 prosent i 2012 til 43 % i fjor.

Les mer om økologiske melkeprodukter hos Ren Mat HER

Følg oss gjerne på vår Facebook-side HER

Annonsører

Samarbeidspartnere