Vakuumer råvarene!

21.09.2012

Oksygen gjør kvaliteten på matvarer dårlig over tid. Kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt og bær kan oppbevares lengre i fryseren hvis de vakuumeres. Har du en samler, en jeger eller fisker i familien, er vakuumeringsmaskin gull verdt. Se tilbudet til abonnenter og medlemmer, du tjener inn minst ett års medlemskap/abonnemnet!

Oppbevaringstiden tredobles, eller mer, og kjøttet eller fisken tørker ikke ut slik som ofte er tilfelle hvis varene ikke er pakket skikkelig. Og; det blir oversiktelig, rent og ryddig i fryseren. Også for deg som dyrker bær, frukt, urter eller grønnsaker er maskinen nyttig.

utropstegn miniMedlemmer av Oikos og abonnenter av Ren Mat får gratis vakuumposer for kr. 500 ved kjøp av Champion eller Maxima vakumpakker. Oppgi abo/medlemsnummer ved bestilling hos jaktogfritid.no eller ring tlf. 37 03 30 54.

Langsomtrekking for mørt kjøtt
Langsomtrekking av vakuumpakket kjøtt på lav temperatur over tid er ett av kokkenes knep for å få mørt kjøtt og jevn kvalitet. (Sous vide) Grønnsaker med smør eller olje og salt, kokt langsomt i vakuum gir en helt spesiell smak. Det sier seg selv, ved å trekke varene “innelukket” slippes verken smak eller næring ut i kokevannet. Vil du behandle matvarer på denne måten, uten å investere i et komplett Sous vide-utstyr, er det fullt mulig. Enten kan du ta et vanlig koketermometer i en gryte som du fyller etter med varmt vann, og sørger for den temperaturen du vil ha på denne måten. Eller du kan legge posene i vannbad i stekeovnen og skru ovnen på den temperaturen du ønsker. (Fra 30- 60 grader)

Industrimørnet
I dag blir nesten alt kjøtt vi kjøper såkalt “industrimørnet”. Ikke hengt, men pakket i vakuum med en gang det stykkes opp. Slik kan kjøttet ligge opptil en måned til mørning, før det selges eller fryses. Med egen maskin kan vi gjøre begge deler. Først henge det riktig, så fortsette eventuell mørning i vakuum.

Alt kan pakkes
Som andre nyttige kjøkkenmaskiner bør også denne få plass på benken – og brukes. Magic Vac Maxima vacum er den kraftigste modellen for privatbruk på det norske markedet. Den er også kraftig nok til å bruke i mindre butikker og på restaurantkjøkkener.
Vi har hatt stor glede av en vakuummaskin i flere år. Kjøtt og fisk har en helt annen kvalitet når det tines. Også alle de andre dyrebare råvarene som ender i fryseren holder mye lengre og bedre. Vi vakuumpakker rå epler, bær, sopp og urter også. Kommer vi over noe ekstra godt, som ost, kjøper vi et stort stykke, deler, vakuumerer og fryser.
Maskinen som er avbildet koster 3990 kroner. En liten investering er det, men disse maskinene kom best ut i test i Villmarksliv i sommer. Plastposer kommer i tillegg.
Gå sammen flere i familien eller gode naboer og gjør en virkelig god investering!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører