Afrikanøtter for huden

28.03.2012

Den omtales som et vidundermiddel mot tørr hud. Min nye allroundkrem er helt uten tilsetningsstoffer, og bidrar dessuten til økonomisk utvikling i noen av verdens fattigste land.JEG VAR LENGE litt skeptisk avventende, men da min bevisste frisør fortalte at hun brukte dette både på seg selv og sin lille datter, slo jeg til og investerte i et lite glass med uraffinert sheasmør. Gjennom en iskald vinterferie i høyfjellet ble alle familiens ansikter smurt inn to timer før vi gikk på tur. Noen rynket på nesen av den litt spesielle lukten, men lukten forsvant raskt. Og huden hadde det bra i vinterkulden gjennom hele ferien.
Da jeg en tid etter gikk tom for min vanlige fuktighetskrem ble sheasmøret redningen en travel morgen. Det fungerte så bra at siden har jeg ikke kjøpt en eneste annen krem! Så drøyt er dette dessuten, at glasset jeg kjøpte for et år siden ennå ikke er tømt.

Sheasmør på nett
Just nature

Oyémam 
Hili terapautiske oljer
Charlottes Urtekosmetikk

AFRIKANSKE KVINNER har brukt sheasmør i århundrer. De bruker det til å stelle spedbarn, og særlig til å pleie tørr og sprukken hud over hele kroppen. Smøret brukes mot utslett, eksem, strekkmerker, insektbitt, og som solbeskyttelse. Det sies til og med å ha effekt mot rynker. Kremen smelter ved kroppstemperatur og trekker raskt inn i huden, uten å virke fet. Det er fascinerende med en fuktighetskrem som bare har én eneste ting på innholdslisten; sheasmør. Ingen parabener eller andre betenkelige stoffer med kryptiske navn. Kremen inneholder nesten ikke vann og trenger derfor heller ikke tilsettes kunstige konserveringsmidler. Genialt, og med potensial til å velte en hel industri av overprisede “fordi du fortjener det”-kremer, skulle vi tro. Men verden vil jo som kjent bedras, og spesielt vi kvinner er lettlurte når det gjelder kremer og løfter om det perfekte utseende…

SHEASMØR er et vegetabilsk fettstoff utvunnet av nøttene fra sheatreet, som vokser naturlig på savannen i et belte sør for Sahara. Tradisjonelt er det kvinner som samler fruktene og som gjør arbeidet med å utvinne fettet fra nøttene. Resultatet er uraffinert sheasmør som har betennelseshemmende effekt og er rik på A, E og F vitaminer. Smøret fremstilles også industrielt, og ut fra denne prosessen kommer raffinert sheasmør som er uten lukt og farge, men som har mistet en del av de gode egenskapene som det uraffinerte sheasmøret har. Sheasmør tåles godt av de aller fleste, men inneholder noe naturlig lateks. Lateksallergikere bør derfor prøve på et lite område først.

utropstegnKremer gjør vinterhuden mindre tørr, men beskytter ikke huden mot frostskader. Derfor er det viktig å dekke til huden ved sterk kulde. Hold små barn inne ved sterk kulde. Bruk fete kremer uten vann.
Smør huden i god tid før du skal ut i sterk kulde.

Les mer om gode hudkremer på Grønn Hverdag

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører