Verdens eldste såpe

23.11.2014

Den fungerer som sjampo og barbersåpe like godt som rensende såpe for hele kroppen. Den anbefales også til klesvask, særlig kan skinn med hell rengjøres med Alepposåpe.

Vi liker godt når vi finner noe som er genuint. I industrialiseringens navn er mye verdifull kunnskap gått tapt, ære være dem som holder gode, gamle oppskrifter og håndverk i hevd. Det er antatt at selve kunsten å lage såpe kommer fra byen Aleppo i Syria. I dag er denne byen i vår bevissthet av en helt annen årsak, men dette viktige kommersielle og industrielle sentrum har alltid vært kjent for å produsere såpe. Alepposåpe lages også i dag av såpemestere, et yrke som er gått i arv.

Historien sier at både Cleopatra og den syriske dronningen Zenobia brukte denne. Såpen inneholder olivenolje og laurbærolje, begge pleiende for huden, samt lut. Overflødig lut renses ut før såpen lufttørker i flere måneder så den blir hard. Såpen holder seg i flere år uten å harskne. Den inneholder 15 prosent laurbærolje, en kostbar olje som presses fra skallet på frukten. Ved siden av fettsyrer inneholder laurbærfrukten også noe gummi og stivelse. Til tross for at såpen i dag produseres i et krigsherjet område, og lagrene både er blitt plyndret og ødelagt, har de klart å opprettholde en leveranse. De rene råvarene dyrkes i Syria, og er ikke sprøytet. Folk med sart hud, allergikere og barn bør forsøke denne såpen.

Den fungerer som sjampo og barbersåpe like godt som rensende såpe for hele kroppen. Den anbefales også til klesvask, særlig kan skinn med hell rengjøres med Alepposåpe. Den dufter av rene råvarer og kan kjøpes i helsekostbutikker. Prisen er ikke avskrekkende, litt over hundrelappen, den kommer både som flytende og hard såpe.
Det finnes en hjemmeside; alepposaape.com, men den trenger seriøs bearbeiding!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører