Økologisk vin?

29.02.2016

Det nye EU-regelverket for økologisk merket vin fra 2012 medfører ingen endringer i landbruket, men legger føringer for ...

Umanipulerte viner trenger luft

23.11.2015

Et sted i dannelsesprosessen som vindrikker blir du introdusert for konseptet ”a° lufte vinen”. Dette gjelder ikke bare ...

Svovel redder det meste

17.11.2015

Det er en viss skepsis til svovel i mat generelt, og i vin spesielt. Antagelig er det større fokus på dette nå fordi en ...

Intet nytt fra EU

04.05.2015

En viktig hendelse for oss som er opptatt av vin skulle skje i Europaparlamentet i Strasbourg i slutten av april. Der ...

Terroir, jord og vin

17.03.2015

Terroir er et begrep vi kommer borti etter hvert som vi går dypere inn i hva vin er. Ordet er fransk og kan oversettes ...

Vinhøsten 2014

17.03.2015

Over 30 prosent av totalvolumet som selges av vin i Norge kommer fra Italia. Men 2014 ble et vanskelig år for ...

Et eldgammelt næringsmiddel

01.09.2014

Vin er et av de eldste bearbeidede næringsmidler vi kjenner, og som fortsatt i hovedtrekk produseres på samme måte som ...

Grunnkurs i druer

09.05.2014

Alle vindruer er, med unntak av noen uvesentlige og ulovlige varianter, fra vinstokken Vitis Vinifera. De typene vi har ...

Kombucha - levende te

22.03.2014

Hvis vi går tilbake til gresken, noe vi innimellom godt kan gjøre, finner vi at ordet symbiose betyr “med livet”. I ...

Effektene av naturvin

23.03.2014

Det er ingen tvil om at naturviner har mindre kjemikalierester enn all annen vin. Disse representerer imidlertid en ...

På tur i en tønne

22.11.2013

Druene presses i eikefat på 1200 liter. Fire tråkker rundt til mosten når livet, åtte føtter kan knuse et tonn med ...

De villeste vinene

19.04.2013

Jeg har tidligere skrevet om likheter og forskjeller mellom økologiske og biodynamiske dyrkingsprinsipper. Vinbønder ...

Forfriskende, god sommervin

07.06.2012

Ikke sjelden får jeg spørsmål om hvilken vin som er den beste jeg har smakt. Eller, om jeg var strandet på en øde øy, ...

Rosa sommervin

13.06.2013

Også i Norge når rosévinsalget nye høyder om sommeren. Roséviner passer til både skalldyr og lyst kjøtt, salater og ...

Biodynamisk vinproduksjon

27.08.2012

Selv de eldste og mest kommersielle vinhusene har innsett at for mye kjemisk innblanding kan skade resultatet mer enn ...

Krydderte

08.12.2013

En god krydderte lager du lett selv. Du trenger er god sort te som base, variér med krydder etter smak. Te er etter ...

Sopp i vinkjelleren

21.09.2012

På høsten våkner soppen til liv. Slik er det i våre skoger, og slik er det i mange vinkjellere også.

Djevelens element

15.06.2016

Svovel er en bestanddel i mange giftstoffer, både naturlige og syntetiske. Gjennom historien har svovel med sine ...

Musserende også til mat

27.11.2012

Også i år vil det garantert sprette flere champagnekorker i løpet av desember enn ellers i året. Salget av musserende ...

Økologisk vin er klimavinneren

28.03.2012

Drueplanten er sensitiv. Den er som den berømte kanarifuglen i kullgruvene, en slags varsellampe når miljøet er i ...

Vin og tradisjon

22.03.2012

Stadig flere viner i Vinmonopolets hyller er laget etter metoder som regnes for økologiske eller biodynamiske. Omfanget ...

Samarbeidspartnere

Annonsører