Naturlig Godt - Økologisk satsing fra Gilde

Nå er det Naturlig Godt fra Gilde som gjelder, glem den gamle merkevaren Norgården økologisk. Nortura og Oikos - Økologisk Norge samarbeider om butikkdemoer. På Østlandet får du smake i dagligvarebutikker.

Gildes økologiske leverpostei er den eneste på markedet uten E250, natriumnitritt. Foto: Nortura SA

Gilde - en sterk merkevare

I fjor bestemte Nortura seg for å droppe den økologiske satsningen gjennom Norgården-serien. Produktene solgte ikke bra nok, og Nortura mente dette også skyldtes et "image-problem". - Markedet for økologiske produkter hadde svakere utvikling enn vi forventet da vi lanserte Norgården. Vi lanserer nå produkter som i større grad skal favne et større marked gjennom en tydelig og klar Naturlig Godt-profil, sier kategoridirektør Rolf Gjermund Fjeldheim i Nortura til Handelsbladet FK.


406083 Naturlig godt hamburgerrygg 1-587709

Gilde-logoen er fremhevet på alle de nye produktene som finnes i butikker fra september. Ettersom Gilde er en merkevare som står sterkt hos norske forbrukere, ventes dette alene å bidra til økt omsetning for Norturas økologiske produkter. Innen fjørfe og egg, selges økologiske produkter under merkenavnet Prior - som også vil få endret design tilpasset ny strategi fra Nortura.

360576 Okologiske egg 6stk 378g 1-511650

Økologisk pinnekjøtt til jul

Så langt er fem forskjellige produkter lansert i serien Naturlig Godt: kjøttdeig, hamburgerrygg, spekepølse, leverpostei og surret stek av storfe. I tillegg selger Nortura fem forskjellige økologiske biffer i Langtidsmørnet-serien. Mot jul vil Nortura også lansere økologisk pinnekjøtt.


- Vi har mange Naturlig Godt-produkter klare og har laget planer på nye produkter fremover, men vi er avhengig av god markedsrespons for å realisere dette. Vi legger opp til en gradvis opptrapping til et relativt bredt sortiment innenfor økologi, forteller Fjeldheim til Handelsbladet FK.

Lansering og listing på Østlandet

Nortura tilbyr Naturlig Godt-produktene foreløpig kun til butikker i Østlandsområdet. Unntaket er den økologiske kjøttdeigen uten salt og vann, denne tilbys nå til hele landet - så fremt den etterspørres og tas inn av butikkene.

Av dagligvarekjedene, har Rema 1000 i høst valgt å ikke ta inn noen av de økologiske produktene fra Naturlig Godt-serien. NorgesGruppen har satt produktene som frivillig, mens Coop-systemet har tatt inn en del produkter som pliktig vare i Coop-butikker på Østlandet. Best utvalg er du garantert i Ica Super-butikkene på Østlandet, her har alle de fem Naturlig Godt-produktene status som pliktig vare.

dyrskun 2013

Demo med Oikos

For å markedsføre Naturlig Godt-serien, samarbeider Nortura med Oikos om å gjennomføre rundt 80 stk demoer i løpet av høsten i aktuelle butikker i Østlandsområdet. Demoene gjennomføres både i Ica-, Coop- og NorgesGruppen's fullsortimentsbutikker.

Demoene gjennomføres med fokus på kjøttdeig fra Naturlig Godt. Denne stekes sammen med økologisk krydderbladning fra Raske Retter og tilsettes økologisk bokstomat. Kok litt byggryn eller fullkornspasta som tilbehør og voila! - du har et heløkologisk middagsalternativ lagd på 15 minutter.

- Vi ønsker gjerne å gjennomføre flere demoer med Naturlig Godt-produktene fra Gilde og Nortura, da vi merker en stor etterspørsel i markedet, sier Marte von Krogh, prosjektleder for demo og rådgiver i Oikos - Økologisk Norge. - Vi har stor tro på at disse økologiske kvalitetsproduktene vil slå an blant forbrukere i Østlandsområdet. Vi håper at Nortura snart vil utvide kapasiteten slik at Naturlig Godt-produktene også kan bli å finne i butikkhyllene ellers i landet.

Naturlig Godt - fri for nitritt

- Vi liker budskapet som ligger i produktserienavnet Naturlig Godt, fortsetter von Krogh. - Vi opplever positive tilbakemeldinger fra forbrukere, som etterspør rene, naturlige produkter. Stadig flere kobler økologi til sunne, ærlige matvarer produsert uten juks og en masse tilsetninger. Det er positivt at Nortura velger å produsere kjøttdeig uten salt og vann, og at de fortsetter å utelate tilsetningsstoffet E250, natriumnitritt, fra deres økologiske produkter, fortsetter von Krogh.

406842 Naturlig Godt Kjottdeig uten salt og vann 400g-591532

Ubalanse i markedet?

Økologisk kjøtt utgjorde 4 % av den samlede omsetningsverdien av økologiske matvarer i dagligvarehandelen 1. halvår 2013, i følge tall fra Statens landbruksforvaltning (SLF). Karbonader, kjøttboller og pølser utgjør den største varegruppen, mens produktene kjøttdeig og farser har opplevd en svært positiv salgsvekst sammenlignet med 1. halvår 2012.

Likevel utgjør økologiske kjøttprodukter kun 0,3 prosent av den totale omsetningen i dagligvarehandelen. Videre viser tall fra SLF at i 2012 ble bare 27 % av den totale mengden økologisk slakt hos hhv. Nortura, Fatland og Grøstadgris omsatt som økologisk vare.

- Vi har god tilgang på økologiske råvarer generelt, men enkelte av produktene er det naturligvis noe knapphet på, slik som biffer og leverpostei. Per i dag er det ikke noen stor utfordring å selge et høyere volum, men dette vil kunne endre seg, avslutter kategoridirektør i Nortura, Rolf Gjermund Fjeldheim, til Handelsbladet FK.

2013.10 demo Ica Storo

Annonsører

Samarbeidspartnere