Grøstad Gris med 25 prosent vekst

I tett samarbeid med Oikos-prosjektet Økodemo i butikk, har Grøstad Gris kjørt massivt med økodemoer i fjor. Det ga dem gode resultater, 25 prosent mer salg i 2013 enn året før.

– Det går virkelig fint om dagen, sier salgssjef Trude Viola Antonsen i Grøstad Gris i et intervju med Handelsbladet denne uka.

– Salgsøkningen i 2013 har en klar sammenheng med satsingen på Økodemoer, mener Antonsen. – 25 prosent vekst i 2013 er mye.

Solid satsing

– Grøstad Gris har satset massivt på butikkdemoer i samarbeid med oss, sier Oikos’ prosjektleder for Økodemo i butikk, Marte von Krogh til oikos.no, – og i fjor ble det gjennomført 140 demoer i 70 butikker fordelt over 5 fylker.

– Grøstad Gris stiller høye krav, men de har også bidratt med god opplæring av demopersonell, som vi i Oikos har rekruttert, forteller prosjektlederen.
– Så god salgsvekst som de har fått i fjor, krever mye og målrettet arbeid. Det er hyggelig å se at det gir så gode resultater, mener von Krogh.

Produktutvikling

Alle produktene fra Grøstad gris er laget av økologisk frilandsgris, men ikke alle produktene er sertifisert for Ø-merket, på grunn av enkelte tilsetningsstoffer. Men salgssjef Antonsen forsikrer overfor Handelsbladet at de nå er i full gang med produktutvikling, og at målet for 2014 er å kunne lansere en heløkologisk produktlinje.

Økodemo fortsetter

Økodemo i butikk er et prosjekt som Oikos – Økologisk Norge har holdt på med i over ti år.

I 2013 samarbeidet Oikos med flere av landets største og dyktigste økologiske produsenter. I fjor utviklet prosjektet et særskilt fokus på økologisk kjøtt, for å øke anvendelsesgraden av økologisk slakt. Dette arbeidet fortsetter i 2014, og prosjektet profilerer også meieri-, korn- og grønt-sektoren.
– Vi ønsker å vise frem et bredt spekter av økologiske produktgrupper, sier prosjektleder Marte von Krogh, – og vi er stadig på utkikk etter nye samarbeidspartnere.

Ønsker du å finne ut mer om økodemo av dine varer eller i din butikk?

Kontakt Cathrine Andersen på epost: cathrine@oikos.no eller telefon: 24 12 41 04 eller 905 51 295

Annonsører

Samarbeidspartnere