Økologisk SMAK for matbransjen

Økotorget på bransjemessa SMAK 2014 samler produsenter som leverer nettopp det som stadig flere kunder og spisegjester vil ha: Velsmakende, sunn, solidarisk og miljøsnill mat.

Anders Næss i Økologisk Spesialkorn byr på nybakt brød av flere gamle kornsorter. Foto: Oikos.

Økologisk mat er en klar trend både i butikker og på alle typer serveringssteder. Denne trenden øker nå sterkt i Norge.

Sunn og ekte

– Folk ønsker naturlig mat og ekte opplevelser, sier rådgiver Marte von Krogh i Oikos - Økologisk Norge. – Vi ønsker mer og mer å spise mat som er sunn, solidarisk og snill mot miljøet.

Første Økotorg

For første gang finner du nå et eget Økotorg på matfagmessa SMAK 2014 - i hall E. Økotorget er stedet å besøke for deg som vil ha mer kjennskap til matvarer som tilfredsstiller dagens forbrukertrender. På Økotorget kan du stifte bekjentskap med noen av landets dyktigste økologiske produsenter og grossister.

SMAK 2014


Server økologisk

Oikos-Økologisk Norge stiller med våre egne fagfolk.  Økotorget innbyr til samtaler om jord, økologi og vårt forhold til moderne matproduksjon.  Også Debio, som sertifiserer produksjon og salg av økologisk mat i Norge, vil være på Økotorget. De vil informere om hvilke krav som gjelder og hvordan du kan Øko-sertifisere din serveringsbedrift for Gull-, Sølv- eller Bronse-Ø. Det er enklere enn du kanskje tror!

På ett brett

På Økotorget samler vi også mange dyktige økoleverandører samlet på ett sted. Rene råvarer uten juks, er det økologien byr på. Her treffer du en rekke økologiske produsenter og grossister, som Grøstadgris, Homlagarden, Økologisk Spesialkorn, Vitalkost, Helios, Norganic, og Toten Egg.

SMAK 2014 .


- For oss er det viktig å treffe nye kunder og gjøre storhusholdningsbransjen oppmerksom på vårt heløkologiske vareutvalg, sier Hans-Fredrik Økland i Norganic. - Vi satser på at SMAK vil gi oss en del nye avtaler, og på sikt øke omsetningen vår, avslutter Økland.

Synergier

– Økotorget var et ønske fra Smak 2014 sin side. Tidligere har det ikke vært så mange økologiske utstillere på messen, sier Kari Tande-Nilsen, ernæringsfysiolog og prosjektleder i Oikos - Økologisk Norge. – Med god økonomisk støtte fra SLF, kunne vi påta oss ansvaret med å koordinere Økotorget, som et felles stand-område for økologiske utstillere. På denne måten får vi fram et tydelig budskap og positive synergier for de aktuelle utstillerne. Samtidig blir kostnadene lavere for hver enkelt. Dette har vært helt avgjørende for å lykkes så bra, sier Tande-Nilsen.

SMAK 2014


Se og smake

SMAK 2014 er Norges største fagmesse for folk som jobber innen alle former for matservering, dagligvare og storhusholdning. Økotorget ble muliggjort gjennom støtte fra Statens landbruksforvaltning (SLF) over Utviklingsmidler for økologisk landbruk. Der får en lang rekke bransjefolk både se og smake et mangfold av økologiske varer. De kommer også i direkte kontakt med tilbydere av økologiske produkter.

Deler

Og hvis du lurer på hvor all maten som blir til overs etter ei slik messe blir av: Matsentralen tar seg av den og deler ut til folk som trenger.


Velkommen til Økotorget!

For gratis inngang, registrer deg her.

Annonsører

Samarbeidspartnere