Appelsiner til besvær?

Dette skal handle om et forsøk på å avsløre at ferske fruktpresser med appelsiner, som en ser på en del barer og spisesteder, fører til at mye av giftstoffene fra skallet havner i juicen. Kan dette være forsvarlig?

HB Appelsiner til besvær 180213Mange ser ut til å ha et lite bevisst forhold til faren for rester av giftstoffer og ugunstige e-stoffer i mat. Vår vurdering i Oikos – Økologisk Norge er at desto mer giftstoffer vi får i oss, desto mer skadelig er det for helsen, og desto flere ulike stoffer, desto større fare for at de kan reagere med hverandre til en farlig cocktail. Så vi er ikke bare opptatt av om enkelte giftstoffer overskrider faregrensen fastsatt av europeiske myndigheter.

Les hele saken fra Handelsbladet (pdf). Saken ble opprinnelig publisert i uke 8.

Rediar Andested er markedsjef i Oikos.no, og fast skribent i Handelsbladet hver sjette uke. Se også handelsbladet.no.

Illustrasjon: Handelsbladet

Annonsører

Samarbeidspartnere