Suppe av økotomater bevist sunnest

Tomatsuppe som ble kokt på økologiske bokstomater var den sunneste. – Overraskende, sa Nofimas representant i NRK-programmet Forbrukerinspektørene i går. – Selvsagt, mener Ren Mat-redaktør Wanda Widerøe.

– Økologiske tomater vi får kjøpt i boks, er dyrket i levende jord, høstet når de er fullmodne og konservert mens de var ferske, forklarer Wanda Widerøe, redaktør i magasinet Ren Mat. – Jeg er ikke det minste overrasket over at suppen som ble laget på dem, ble den sunneste.

Uten jord

Moderne dyrking av konvensjonelle tomater foregår helt uten jord. Plantene står i renner med flytende næringsløsning, og sortene som dyrkes er utviklet først og fremst for å få stor avling med helt like tomater som er modne samtidig. Smak og næringsinnhold er mindre vektlagt.

Sunn hurtigmat

Tomatsuppe med bokstomater er sunn hurtigmat, fortsetter Widerøe.
– En slik suppe er kjapt å lage og du vet hva du putter oppi. Lager du din egen grønnsakkraft etter vår oppskrift, blir den enda sunnere.
Når du velger økologiske råvarer, vet du også at du unngår en del uønskede stoffer, noe stadig flere blir oppmerksomme på.

Testet

Forbrukerinspektørene fikk testet tre ulike tomatsupper: Posetomatsuppe, suppe av økologiske bokstomater og suppe av ferske, konvensjonelle tomater. Matforskningsinstituttet Nofima testet suppene i laboratoriet og målte næringsinnholdet. Suppa av økotomatene kom best ut.
Hvordan de gjorde og resultatene de kom fram til kan du lese om HER.

Les mer om hva som gjør økologiske tomater sunnere HER

Annonsører

Samarbeidspartnere