Norganic kåret til årets leverandør av øko-produkter

I kveld mottar øko-grossisten Norganic prisen for «Årets leverandør av økologiske produkter». I begrunnelsen blir det lagt vekt på at Norganic leverer varer av høy kvalitet til hele landet. – Oikos gratulerer med prisen, vel fortjent!

Pris for å løfte fram gode øko-aktører

For niende året på rad deles prisen for ”Årets leverandør av økologiske produkter” ut. Det er Den Norske Matfestivalen, Bioforsk økologisk og Fylkesmannen i Møre og Romsdal som står bak prisen. Prisen er finansiert av Statens landbruksforvaltning.

Bakgrunnen for prisen er et ønske om å bidra til å løfte frem aktører som utmerker seg i arbeidet med å øke salget av økologiske varer. Regjeringens nasjonale mål er at 15 prosent av matproduksjonen og -forbruket skal være økologisk innen 2020.

Leverer et bredt spekter av økologiske varer

Av de 14 kandidatene som ble foreslått til årets pris var det den økologiske grossisten Norganic som gikk av med seieren. Årets prisvinner utmerker seg som leverandør av et bredt spekter av økologiske varer. Norganic satser hovedsakelig på fire markedsområder: baker, butikk, storhusholdning og industri. Bedriften ble etablert i 2002 og har hatt en betydelig innvirkning på veksten i salget av økologiske varer.

Begrunnelsen for valg av prisvinner:

Prisvinneren leverer hovedsakelig råvarer til andre aktører som igjen produserer økologisk mat og produkter. Blant annet er de fleste økologiske bakerne kunder hos Norganic. De leverer også råvarer til økologisk kraftfôr – noe som i andre enden gir for eksempel økologiske egg og kjøttprodukter i butikkene. Når kjøkken i storhusholdning skal lage økologisk mat er de avhengige av gode og trygge leveranser og et stort utvalg av råvarer. Prisvinneren er en vesentlig leverandør på dette området. Grossisten har også et stort utvalg ferdigvarer som er en viktig del av sortimentet både til storhusholdning og butikker. Produktleveransene er profesjonelle og holder en høy standard. Med sitt profesjonelle salgs- og distribusjonsapparat i hele landet er de en svært viktig aktør for distribusjon av både norsk- og utenlandskproduserte økologiske varer.

Juryen har i år bestått av Merethe Fjeld Nystad fra Debio, Anita Land fra Bioforsk Økologisk, Gunnar Kvamme fra St. Olavs hospital, Kari Tande-Nilsen fra Oikos og Landbruksdirektør Anne Berit Løset fra Fylkesmannen i Møre og Romsdal (juryformann).

Oikos - Økologisk Norge gratulerer Norganic hjertelig med prisen og håper på fortsatt god vekst og utvikling i årene fremover.

Annonsører

Samarbeidspartnere