Ost og gode råvarer i Ren Mat

Norge seiler opp som en ny ostenasjon! Vi snakker ikke om brun geitost eller Jarlsberg, men om et frodig mangfold av både kumelk- og geitemelkoster hvorav veldig mange yster melken fra økologiske dyr. Ostene høster ros og medaljer både i inn- og utland, og selv om vi ligger langt bak andre tradisjonsrike osteproduserende land, skjer det mye spennende innen norsk osteproduksjon om dagen.

Første utgaven av Ren Mat i år tok for seg kumelk – og oster. Årets andre utgave, som medlemmer og abonnenter nå skal ha fått i postkassen, omhandler kje, geit og geitost.

Matressurser til spille

Vi tror at et stadig fokus på eggprodusentene og den ressursen hønekjøttet er, omsider vil føre til at flere tonn med verpehøner i fremtiden vil bli brukt til mat. Det er ikke akseptabelt at de kastes, slik tilfelle er for de små geitekillingene – på dynga. Les hvor mye godt du kan lage av verpehønene i siste utgave av Ren Mat!


Boblevin, egenprodusert kosmetikk, dyrk selv - og politikk


Trenger du tips til en 100% naturlig boblevin finner du det i bladet, dessuten kan du gjøre deg vårvakker med råvarer du antagelig finner på kjøkkenet.

Gå heller ikke glipp av intervjuet med Berit Nordstrand som på en enkel måte forklarer oss hvordan maten vi spiser påvirker helsa.

Under ”Aktuelt” går Barbro Raen Thomassen hardt ut mot de som mener at å dyrke en bit jord, stor eller liten, er en form for selvdigging. ”Å spise er ingen hobby”, påpeker hun.

Ren Mat fortsetter suksessen fra i fjor med fullt fokus på hjemmelaget mat, bærekraftige råvarer og produksjon, nyttige grønne tips og dypere artikler om mat og politikk. Kunnskap er stikkord for alle som er opptatt av maten de spiser. Ren Mat gir deg en innsikt du ikke finner så mange andre steder.

Mange nye abonnenter på nye Ren Mat

Over 2000 nye abonnenter har vist at valget om å legge om Ren Mat til mer forbrukervennlige utgaver har vært en riktig avgjørelse. Enten du er medlem i Oikos eller abonnerer, er du like velkommen til å være med og støtte opp om vårt viktige arbeid! Du kan melde deg inn her, eller tegne abonnement her - begge deler koster kun en krone per dag - 365 kr i året.

Annonsører

Samarbeidspartnere