Mer økologisk mat til barna

  For første gang er salget av økologisk barnemat høyere enn salget av ikke-økologisk. - Utviklingen har vært positiv i flere år, opplyser Jan Kleven hos firmaet Arvid Nordquist, som importerer Hipp økologisk barnemat til Norge.


  Økologisk barnemat er ett av økoproduktene som lenge har ligget i salgstoppen. - Vi får ofte høre at folk får en økt bevissthet når de får barn. Det er fint å se at det ikke bare er prat, men faktisk viser seg i form av at de handler mer økologisk mat, sier ernæringsfysiolog, Kari Tande-Nilsen i Oikos.

  - Mange sier at de ønsker at barna skal få en best mulig start i livet, uten sprøytemiddelrester og andre ugunstige stoffer i maten. Da er økologisk mat som de enten lager selv fra bunnen av, eller økologisk barnemat som de kjøper, de beste alternativene. Småbarnsforeldre ønsker å være på den sikre siden, sier Tande-Nilsen.

  Over halvparten er økologisk

  50,1 prosent av alle barnemat-produkter solgt de siste 12 månedene var økologiske, viser tall fra AC Nielsen. Det utgjør 16 887 000 enheter økologisk barnemat, mens ikke-økologisk barnemat utgjorde 16 842 000 enheter.

  barnemat diagram  Foto: Arvid Nordquist Norge
  Diagram: AC Nielsen
  Annonsører

  Samarbeidspartnere