Nye bønder

28.08.2016

Hva har en kunsthistoriker, en tidligere arbeidsledig, en it-konsulent, en politi og en bokhandler felles? I ...

Glyfosat taper terreng

06.06.2016

Det skjer en dramatisk endring i synet på glyfosat. Det er først nå vi forstår hvor lite vi vet. Verdens mest solgte ...

Markens føde

01.07.2016

Meitemarken er hageeieren og bondes beste venn, men faller ikke i like god jord hos alle. Ikke med det første...

Vi velger vegetar

29.02.2016

I uminnelige tider har mennesker rundt om i verden hatt et plantebasert kosthold. På tross av geografiske, kulturelle ...

Katedral eller børs?

26.02.2016

Da det var nedgangstider i 2008 gikk salget av økologisk mat drastisk ned i England. Det skjedde ikke i Sverige. ...

Det store mateksperimentet

23.11.2015

Kun noen få prosenter av all oppdrettslaks som produseres er økologisk merket. Er oppdrettslaks bedre for oss og for ...

Bør vi spise kjøtt?

23.11.2015

Det kan forsvares ut fra et ressurssynspunkt, mener seniorforsker sissel Hansen. Kjøtt kan være en del av et ...

Små gener stor motstand

08.07.2015

I USA inneholder svært mange matvarer genmodifiserte organismer. I Europa er det kun lov å dyrke én genmodifisert ...

Tilslørte bondepiker

25.08.2015

Gode intensjoner dominerer debatten om norsk jordbrukspolitikk: landbruk over hele landet, bærekraftig matproduksjon, ...

Samarbeidspartnere

Annonsører