Glyfosat taper terreng

06.06.2016

Det skjer en dramatisk endring i synet på glyfosat. Det er først nå vi forstår hvor lite vi vet. Verdens mest solgte ...

Katedral eller børs?

26.02.2016

Da det var nedgangstider i 2008 gikk salget av økologisk mat drastisk ned i England. Det skjedde ikke i Sverige. ...

Bør vi spise kjøtt?

23.11.2015

Det kan forsvares ut fra et ressurssynspunkt, mener seniorforsker sissel Hansen. Kjøtt kan være en del av et ...

Glutenmonsteret

04.03.2015

Bør vi holde oss unna gluten? Er det gluten vi blir syke av? Michael Specter er journalist og dekker vitenskap og helse ...

Disharmonisk oppdrett

23.11.2014

Vi får jevnlige påminnelser i media om at miljøpåvirkningen fra oppdrettsvirksomheten i våre fjorder og kystnære ...

ØKO best i test

23.08.2014

Tenk deg at landets fremste forskere finner mange fordeler med økologisk mat, både for ernæring og helse, og så blir ...

Savorys helhetstanke

20.08.2014

For å bremse de dramatisk klimaendringene må jordsmonnets evne til å oppta vann, næring og karbon bedres, særlig der ...

Av jord er du kommet…

14.03.2014

Disse ordene er riktigere enn du kanskje har tenkt over. Kroppens beholdning av mineraler og biologisk materiale er ...

Urbane bønder

19.12.2013

Urban dyrking er blitt et konsept i verden. Folk vil igjen dyrke mat der de bor, og i vår generasjon er dette et nytt ...

Spis sjeldne matplanter

19.09.2013

Du finner stadig flere spennende sorter av korn, frukt og grønnsaker på markeder og i butikker. Dette mangfoldet er ...

GMO redder ikke verden

06.06.2013

De som snakker varmt om genmanipulerte vekster, forteller en historie om økte avlinger, tørketoleranse og bedre ...

Tilslørte bondepolitikere

18.04.2013

Desember 2011: Landbruksminister Lars Peder Brekk (sp) legger fram en etterlengtet stortingsmelding om ...

Å spise er ingen hobby

12.04.2013

Å dyrke jord er grunnleggende for å brødfø oss selv og verden. Noen mener at dette er et rent industrielt og ...

Klærne våre skaper miljøkatastrofer

16.02.2013

Bomull utgjør omtrent halvparten av all tekstilfiber som brukes i verden. Det mange ikke tar inn over seg er at nesten ...

Skitten oppdrett

24.02.2013

Pangasiusfilet fra Vietnam konkurrerer med norsk villfisk i dagligvarehandelens frysedisker. Ganske rimelige, ...

Gamle høner er også mat

08.05.2012

Når hønene er ferdig med å gi oss egg, cirka 70 uker gamle, gasses de ihjel. Rundt 140 000 økologiske høner hver 70. ...

Verdens viktigste summetone

28.03.2012

Den summende arbeiderklasse er i trøbbel. Tambier, villbier og humler forsvinner over store deler av verden. Hvordan ...

En giftig historie

14.12.2012

Nordmenn produserer og spiser mer oppdrettslaks enn noen andre. Spørsmålet er om konsumet utgjør en større gevinst for ...

Ei melkeku

11.09.2012

Mange foreldre er av den tro at morsmelkerstatning er den beste ernæring de kan gi sine barn. Melkepulveret framstår ...

Usunt fett i maten din

14.08.2012

De fleste matoljer er sunne. Palmeolje er et unntak, fordi den inneholder store mengder mettet fett. Verdens mest ...

En modig stemme

19.04.2013

Hysterisk kvinnfolk. Kommunist. Sabotør. Beskyldningene haglet mot Rachel Carson da hun advarte mot uvettig bruk av ...

Magert flesk

13.06.2013

2013: Valget er tatt, velgerne har talt. Før valget i 2013 hadde partiene mye pent å si om god mat. Løfter og løsninger ...

Noe bør du vite om kjemperekene

11.06.2012

Les hvorfor du bør velge bort scampi, eller tigerreker som de egentlig heter, fra menyen og i stedet velge annen ...

Spis opp maten

15.04.2012

Vi har passert 7 milliarder mennesker på jorden. Alle spiser vi av det samme matfatet. Over 1 milliard mennesker i ...

Samarbeidspartnere

Annonsører