Magasinet Ren Mat

Sterk vekst for økologisk melk

Salget av økologisk melk økte med hele 45 prosent i første kvartal i år, sammenliknet med samme periode i 2013.

Brygger på øko-øl

Stadig flere får øyne og ganer opp for flere øl-typer, og små håndverksbryggerier har dukket opp over hele landet. Nå kommer det første bryggeriet som satser ...

Forbrukerrådet: Sats på økologisk mat

- Vi vet fremdeles for lite om hvordan lave nivåer av hundrevis eller tusenvis av fremmedstoffer i blanding påvirker oss og naturen, skriver fagdirektør for ...

Sterk vekst i økosalg hos Coop

I første kvartal i år har Coop økt sitt salg av økologiske varer med hele 26 prosent sammenlignet med samme periode i 2013.

Nytt rekordår for Rørosmeieriet

Økologiske Rørosmeieriet har tredoblet driftsresultatet siste år. – Før sa jeg at det går brukbart. Nå må jeg vel si det går bra, sier en blid meieribestyrer ...

Suppe av økotomater bevist sunnest

Tomatsuppe som ble kokt på økologiske bokstomater var den sunneste. – Overraskende, sa Nofimas representant i NRK-programmet Forbrukerinspektørene i ...

Økologisk geitost fra Lofoten fikk Spesialitetsmerket

- Osten Capra fra Aalan gård bidrar absolutt til å vise fram Lofoten sine unike smaker, sier direktør Nina Sundqvist, i en nyhetsmelding fra Matmerk.

«Mat med mindre kjemi»

Sprøytemiddelrester, muggsoppgifter, tilsetningsstoffer og tungmetaller – vet du hva maten du spiser inneholder? Ny dansk kampanje gjør det enklere for ...

Økovalg!

De viktige matpolitiske beslutningene blir tatt av oss alle, bak handlevognene, hver eneste dag. Men i år blir det viktig hva vi gjør ved urnene også, skriver ...

Norganic kåret til årets leverandør av øko-produkter

I kveld mottar øko-grossisten Norganic prisen for «Årets leverandør av økologiske produkter». I begrunnelsen blir det lagt vekt på at Norganic leverer varer av ...

Rekord for heløkologiske Rørosmeieriet

I juli satte Rørosmeieriet ny rekord i salg av både skjørost og tjukkmjølk. Salget økte henholdsvis med 24 prosent og 13 prosent, sammenlignet med samme ...

Bedre utvalg vil få fart i øko-salget

Hele en av fire danske forbrukere ville kjøpt mer økologisk mat hvis vareutvalget var bedre, viser en ny studie. - Vi har den samme utfordringen i Norge, sier ...

Ost og gode råvarer i Ren Mat

Norge seiler opp som en ny ostenasjon! Vi snakker ikke om brun geitost eller Jarlsberg, men om et frodig mangfold av både kumelk- og geitemelkoster hvorav ...

Ny handleguide for frukt og grønnsaker

I går kom Environmental Working Group (EWG) i USA med en oppdatert oversikt over hvilke frukt og grønnsaker som inneholder mest og minst sprøytemiddelrester. - ...

Nordmenn spiser 137 kg frukt og grønt i året

Forbruket av grønnsaker økte med 4,1 prosent i 2012. Hver nordmann spiser nå i gjennomsnitt 137 kilo frisk frukt, grønnsaker, bær og poteter i året. - Dette ...

60 prosent er nøgde med økomat-utvalet

Tre av fem er nøgde med utvalet av økologiske matvarer i butikkane dei brukar. Det syner ei undersøking Sentio har gjort for Nationen.

Hva bør du kjøpe økologisk?

Noen typer frukt og grønt inneholder flere rester etter sprøytemidler enn andre. De som er sprøytet mest, bør du erstatte med økologiske alternativer, ...

St. Olav dobler økomat-tilbudet

- Nytt sykehus har gitt oss enestående matmuligheter. Innen 2020 skal 30 prosent av alt vi serverer være økologisk, sier kjøkkensjef ved St. Olavs Hospital, ...

Angry Birds

Matskribent Yngve Ekern skrev i fjor om kalkuner i sin blogg i Aftenposten. Vi tillater oss å ta fram igjen noe av det han skrev, som selvsagt er like aktuelt ...

Fest for økologisk fetaost

Ostemakar Ingvar Tysvær har laga to økologiske bestselgarar med fetaosten Fest og smøreosten Provence.

Sprøytemiddelrester: De beste og de verste

Spis frukt og grønnsaker! Helsefordelene ved et kosthold med mye frukt og grønnsaker overskygger risikoen ved sprøytemiddelrester. Det kan likevel være greit å ...

Billig mat like bra som dyr mat?

Det er ikke kvalitetsforskjell på lavprismat og annen mer kostbar mat, i følge en undersøkelse fra det svenske Livmedelsverket.

Hva er det i maten du spiser?

Lang holdbarhetsdato, e-stoffer, miljøgifter og vegetabilsk olje. Hva er det i maten vi spiser og hva gjør den med helsen vår, spør klinisk ernæringsfysiolog ...

USA: Kraftig vekst i det økologiske markedet

Det økologiske markedet i USA har økt med 8-10 % det siste året, mens det konvensjonelle markedet nesten har stått stille. Dette forteller bedriftsrådgiver ...

Brennesle og skvallerkål i butikken?

Det er ikke mange hageeiere som ønsker brennesle og skvallerkål velkommen. Men i den danske supermarkedskjeden Irma, kjent for kvalitetsmat og sin høye andel ...

Mer gift i maten

Til tross for over 6000 underskrifter og stor motstand mot økte grenseverdier av sprøytemiddelrester i maten, ble en økning likevel vedtatt av EØS-komiteen.

Noma kåra til beste restaurant i verda

Det er tredje året på rad at Noma i København går til topps. Den økologiske, danske restauranten stakk av med tittelen «beste restauranten i verda» under den ...

Nøkkelhullsmerket og Nyt Norge godkjenner utvannet ...

-Det skjer bekymringsfulle ting rundt matkvaliteten i Norge, sier ernæringsfysiolog Kari Tande Hansen i Oikos – Økologisk Norge. Hun viser til at Rema 1000 nå ...

Ros til SAS for økologisk frokost

-Utrolig bra økologisk frokost, melder en henrykt Maiken Pollestad Sele i Oikos – Økologisk Norge. I dag fløy hun med SAS fra Oslo til Bodø.

Vitaminer til besvær?

Det stormer rundt vitaminpillene. – Rapporten fra forskningssenteret Copenhagen Trial Unit er enda en studie, som bidrar til å forsterke dokumentasjonen på at ...

Påskelammet - økologisk eller konvensjonelt?

Lammekjøtt er populær mat i påskehøytiden, og i butikkene kan vi velge mellom økologisk eller «vanlig» lam. Men hva er egentlig forskjellen? spør Matportalen ...

Populært med økologiske lammelår

-Økologiske lammelår er populært og er ett av de økologiske produktene i Norgården som vi selger mest av, forteller kategorisjef Kjersti Sørby i Nortura. Hun ...

Økologisk mat i skoler og barnehager

Gjennom et samarbeid mellom Oikos og Skolematen.no tilbys levering av skolemat til skoler og barnehager i kommunene Oslo/Akershus, Kongberg, Solør, Rissa, ...

Fordeler med økologisk melk?

-Ei ku som produserer økologisk melk, spiser mer rødkløver enn sine medsøstre i konvensjonelle gårdsdrift. Det gir utslag i en bedre fettsammensetning og ...

Økologisk omsetning opp 10 % i Norge

Den økologiske omsetningen steg med hele 10 % i 2011, skriver Aftenposten på bakgrunn av rapport fra Statens Landbruksforvaltning. –Det er gledelig og det er ...

Coops store økologiske kampanje

Fra 1.februar satt Coop Norge i gang den største markedskampanjen noensinne for økologisk frukt og grønt i Norge. Økologisk frukt og grønt blir i perioden ...

Annonsører

Samarbeidspartnere